Διαγραφή έως και 50% της κύριας οφειλής προβλέπει η νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα

MarketNews

Διαγραφή έως και 50% της κύριας οφειλής προβλέπει η νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Διαγραφή έως και 50% της κύριας οφειλής προβλέπει η νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς το Δημόσιο. Όπως ανακοίνωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί, για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 να προχωρήσουν στην εφάπαξ εξόφληση τους ή στην τμηματική αποπληρωμή, διαγράφοντας ακόμα και το 50% της οφειλής.

Από την ρύθμιση αυτή εξαιρούνται οι οφειλές από ΦΠΑ, φόρο ακίνητης περιούσιας, παρακρατούμενοι φόροι, μισθώματα, έσοδα υπέρ τρίτων και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης.

Με την ρύθμιση κατεβαίνει το πόσο της ελάχιστης δόσης από τα 50 ευρώ, που ισχύει ως σήμερα, στα 20 ευρώ, ενώ για όσους χρωστούν σε δυο ή περισσότερες ΔΟΥ το πόσο αυτό ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται η κατάργηση της προσαύξησης του 10%, 20% και 30% που προβλέπονταν για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών.

Επιπλέον, ανεβαίνει το όριο οφειλών για προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο από τα 5.000 ευρώ στα 50.000 ευρώ.


Νίκος Φιλιππίδης