Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών Πρόγραμμα “Κλεισθένης”, πέρασε επί της αρχής και στο σύνολό του κατά πλειοψηφία. Με 241 ψήφους πέρασε η κατάτμηση των περιφερειών της Β Αθηνών και της περιφέρειας Αττικής. Το MarketNews.gr σας ενημερώνει λεπτό προς λεπτό για όλες τις εξελίξεις. 

Συνεχής ενημέρωση

  • Ψηφίστηκε το ν/σ “Κλεισθένης” – Με 241 πέρασε η κατάτμηση της Β Αθηνών και της περιφέρειας Αττικής
     

  • Δεκτό επί της αρχής και στο σύνολό του κατά πλειοψηφία 
     

  • Ολοκληρώθηκε η συζήτηση – Διεξάγεται η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία.
     

  • Ο κ. Κατσίκης των ΑΝΕΛ θα καταψηφίσει την απλή αναλογική και την κατάτμηση των περιφερειών.
     

  • Κυριάκος Μητσοτάκης:

    “Στις 19 Απριλίου από το βήμα της ΚΕΔΕ είχα επισημάνει ότι ο κ. Τσίπρας αποφεύγει μία τόσο σοβαρή συζήτηση και αυτό αποτελεί προσβολή για την αυτοδιοίκηση. Είτε είναι προσωπική αδιαφορία είτε έλλειψη γνώσεων.
    Και σήμερα ο πρωθυπουργός απουσιάζει. Γνωρίζω που βρίσκεται ο κ. Τσίπρας όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συνεδρίαση θα μπορούσε να είχε προγραμματιστεί σε κάποια άλλη στιγμή.
    Πρόκειται για έναν κακό νόμο, ενώ συζητείται ταυτόχρονα με την εφαρμογή τετελεσμένων σε μία άλλη κάκιστη συμφωνία που συζητείται στις Βρυξέλλες. Οι κ. Τσίπρας – Καμμένος παραδίδουν στα Σκόπια ΝΑΤΟϊκό διαβατήριο.
    Erga Omnes είστε πολύ επικίνδυνοι για τα συμφέροντα της χώρας.
    Δώσατε στους σκοπιανούς το όνομα και τον εθνικό προσδιορισμό Μακεδόνες, κάτι που είχαν απορρίψει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Πρόκειται για διπλή ντροπή από ένα δίδυμο ντροπής.
    Θα δώσουμε σε κάθε ψέμα της κυβέρνησης την απάντηση που πρέπει. Εμείς δεν θα εξαπατήσουμε τους πολίτες.
    Οι κ. Τσίπρας και Καμμένος τρέμουν μην τυχόν και χάσουν τις καρέκλες τους.
    Οι Τσίπρας και Καμμένος αποτελούν θλιβερό θέαμα. Για τον συγκεκριμένο νόμο οι βουλευτές των ΑΝΕΛ είχαν, τάχα, αντίρρηση.
    Οι βασικές προβλέψεις του νομοσχεδίου είνα η απλή αναλογική και ο τρόπος ανάδειξης τω δημοτικών αρχόντων. Όλα τα υπόλοιπα αφορούν γραφειοκρατικές και μόνο ρυθμίσεις.
    ραγελαφικό σημείο ένα: ο χρόνος των εκλογών. Ακόμη και αυτες τις εκλογές θέλετε να τις μετατρέψετε σε εργαλείο μικροπολιτικής ευτέλειας.
    Αν δεν ήσασταν τυχοδιώκτες και επικίνδυνες θα ήσασταν απλά γραφικοί.
    Όλα όσα κάνετε τα κάνετε για να μείνετε κολλημένοι στην καρέκλα.
    Ο λογαριασμός θα έρθει σε όλες τις κάλπες όποτε και εάν αυτές στηθούν. Εθνικές; Ευρωεκλογές; Αυτοδιοικητικές;  Θέλετε να τις κάνετε όλες μαζί; Δοκιμάστε το. Θα καταλάβετε ότι η κοινωνία θα σας τιμωρήσει με την ψήφο της. Θα υπάρξει μετωπική απόρριψη της κυβέρνησης.
    Απλή αναλογική στις τοπικές εκλογές. Αναρρωτιέμαι οι απόψεις της ΚΕΔΕ δεν σας ενδιαφέρουν καθόλου; Αυτοί δεν είναι οι άνθρωποι που κυβερνούν καθημερινά τους δήμους; Δεν κατανοείτε ότι οδηγείτε στην παράλυση και τη διάλυση την Τοπική Αυτοδιοίκηση;
    Εάν η τοπική διοίκηση παραλύσει από αυτόν τον νόμο θα υπάρξουν πολλές επιπτώσεις. Σε αμέτρητα μικρά και μεγάλα θέματα που καθορίζουν τη ζωή των πολιτών. Παίζετε με τις ζωές των ανθρώπων για να διασωθείτε.
    Η πιο διαχαστική και ανέντιμη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος ζητά τώρα συναίνεση. Ο άνθρωπος που εξαπάτησε τους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι έβαλαν πλάτη για να μην τιναχθεί η χώρα στον αέρα.
    Με το σύστημα αυτό δίνεται τη δυνατότητα σε κάθε πολιτικό τυχοδιώκτη και τη Χρυσή Αυγή να φτιάξει ερείσματα στους Δήμους, της προσφέρετε μία ακόμη υπηρεσία.
    Το ν/σ αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μία πραγματικά νέα αφετηρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, όμως, δεν είναι αυτό. Δεν το κατορθώνει.
    Η εποπτεία από το κεντρικό κράτος πρέπει να γίνεται όπως ορίζει το Σύνταγμα, αλλά να μην γίνεται με τρόπο που ουσιαστικά απειλεί τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
    Τι έγινε εκείνη η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, την οποία πολεμούσατε όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση;
    Η κυβέρνηση προωθεί εν μέσω μίας θητείας δεύτερη αλλαγή του εκλογικού νόμου που αφορά αλλαγές στους μεγαλύτερους δήμους της χώρας και μάλιστα λίγους μήνες πριν από τις εκλογές
    Γιατί απαγορεύτε στους 400.000 νέους που έφυγαν από τη χώρα τα τελευταία χρόνια να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων που αφορά τη δική τους ζωή; Τους φοβάστε; Γιατί;
    Μπορείτε ακόμη και σήμερα να δεχθείτε την τροπολογία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Θέλω, όμως, κ. Σκουρλέτη να μας εξηγήσετε και γιατί δεν τη δέχεστε
    Ελάτε, εσείς οι Έλληνες του εξωτερικού, να ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές για να είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστεί να ταξιδέψετε για να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα.
    Εμείς κάνουμε τη δική μας υπέρβαση. Για λόγους αρχών είμαστε υπέρ της κατάτμισης των μεγάλων περιφερειών, γι αυτό και σήμερα θα ψηφίσουμε το συγκεκριμένο άρθρο που αφορά τη Β Αθηνών και την Περιφέρεια Αττικής.
    Ζούμε το λυκόφως ενός καθεστώτος το οποίο θέλει να δώσει την εντύπωση ότι λειτουργεί για τους πολλούς ενώ στην ουσία κάνει τα χατήρια λίγων κομματικών πελατών. Ταυτόχρονα υπονομεύει την πορεία της χώρας και της επόμενης κυβέρνησης.
    Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξακολουθούν να κάνουν πολιτική με το ψέμμα. Γίνονται όλο και πιο αδίστακτοι, πιο κυνικοί, χειρότεροι, πιο επικίνδυνοι όσο πλησιάζει το τέλος της εξουσίας τους.”

  • Αποτέλεσμα εικόνας για μητσοτακης βουλη

  • Ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης
     

  • Ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Βασίλης Λεβέντης
     

  • Ολοκλήρωσε την ομιλία της η Φώφη Γεννηματά
     

  • Σε 2 περιφέρειες θα χωριστεί η Περιφέρεια Αττικής 

    Ανατολική Αττική (15 έδρες)

    Δυτική Αττική (4 έδρες)

     

  • Σε 3 περιφέρειες θα χωριστεί η Β Αθηνών

    Βόρειος τομέας (15 έδρες): Δήμοι Αγ. Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παπάγου – Χολαργού, Πεντέλης, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Φιλοθέης – Ψυχικού και Χαλανδρίου.

    Νότιος τομέας (18 έδρες): Δήμοι Αγ. Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δάφνης – Υμηττού, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μοσχάτου – Ταύρου, Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου.

    Δυτικός τομέας (11 έδρες): Δήμοι Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου.

     

  • Θα ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία την κατάτμηση της Β Αθηνών και της περιφέρειας Αττικής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ενημερώνει από το πρωί για την απόφασή του τους βουλευτές της Β Αθηνών και της περιφέρειας Αττικής ενώ ενημερώνεται και για τις προτάσεις τους για ποια από τις περιφέρειες θα επιθυμούσαν να είναι υποψήφιοι.

    Θα υπερψηφίσει η ΝΔ για τη κατάτμηση της Β Αθηνών και της περιφέρειας Αττικής, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv
     

  • Θετική η Νέα Δημοκρατία για την κατάτμηση της Β Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής
     

  • Η τροπολογία που κατέθεσε η ΝΔ – Νέα Δημοκρατία: «Φοβάται η κυβέρνηση τους Έλληνες;»

    Από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

    «H Νέα Δημοκρατία κατέθεσε πριν από λίγο, για τρίτη φορά από το 2016, ως τροπολογία στο νομοσχέδιο του Κλεισθένη, την πάγια πρότασή της προκειμένου να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο της κατοικίας τους.

    Συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές, στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η πρότασή μας απορρέει εκ του Συντάγματος, είναι σύννομη και μπορεί να εφαρμοσθεί άμεσα, από τις επόμενες εθνικές εκλογές.

    Είναι στοιχειώδης δημοκρατική και εθνική υποχρέωση της κυβέρνησης να υιοθετήσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και να δοθεί στους Έλληνες του εξωτερικού η δυνατότητα της ψήφου, όπως ισχύει, άλλωστε, σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο».

    Δείτε εδώ την τροπολογία που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία

    Η τροπολογία της ΝΔ για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

  • Ο Πάνος Σκουρλέτης πήρε το λόγο για να κάνει διευκρίνηση ενώ τελικά έκανε τοποθέτηση για τη Νέα Δημοκρατία με τον προεδρεύων Νικήτα Κακλαμάνη να καλεί τον υπουργό να του κάνει ακόμη και πρόταση μομφής για τον τρόπο που προεδρεύει. 
     

  • Ο Μάκης Βορίδης, ο όποιος φέρει την ευθύνη για το σχετικό νομοσχέδιο, εξήγησε προ ημερών στο MarketNews.gr γιατί πιστεύει ότι οι Έλληνες του εξωτερικού πρέπει να ψηφίζουν ενώ του αναφέραμε ως παράδειγμα ότι η πλειοψηφία των αποδήμων των ΗΠΑ ψήφισε Τραμπ κι εκείνος εξέφρασε την ικανοποίησή του.

    Μάκης Βορίδης:Εύγε στους απόδημους Έλληνες της Αμερικής που ψήφισαν Τραμπ, ελπίζω να συνεχίσουν να τον ψηφίζουν. Εξάλλου με τους Ρεπουμπλικάνους είμαστε.

    Επιμένουμε για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων γιατί το ζήτημα είναι η ισονομία, η ανάγκη να προστατεύσουμε ένα πολιτικό δικαίωμα αλλά και να διασφαλίσουμε το ότι συμπολίτες μας δεν πρόκειται να αποκόπτονται από τη μητέρα πατρίδα. Άρα είναι κάτι το οποίο πρέπει να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό.

    Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μη γίνει και ο μόνος που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχωρεί στη νομοθέτηση είναι για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν πολλές ψήφους εκεί. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να είναι λόγος προκειμένου να αποστερούνται συμπολίτες μας ένα τόσο βασικό δικαίωμά τους.”


     

  • Σήμερα αναμένεται η ολοκλήρωση της συζήτησης και η ψηφοφορία
    .

  • Οι ΑΝΕΛ ζητούν πλαφόν 3% στην απλή αναλογική των αυτοδιοικητικών εκλογών, με την πλειοψηφίας για τις εν λόγω διατάξεις να είναι οριακή. 
     

  • 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία αλλάζουν την ημερομηνία δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, δείχνοντας τριπλές εκλογές το Μάιο του 2019.
     

  • O Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού και με η στάση του είναι καθοριστική καθώς θα εξαρτηθεί αν η τροπολογία για την κατάτμηση της Β Αθήνων και Περιφέρειας Αττικής θα εφαρμοσθεί στις επόμενες εκλογές, αφού χρειάζεται την ψήφο 200 βουλευτών. 

     

Facebook Comments