Με παραίτηση φέρεται να απειλεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου τη Δευτέρα και την κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο παραίτησής του από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα ο κ. Κοτζιάς θεώρησε πως δεν έλαβε αρκετή στήριξη από κανέναν υπουργό, αλλά ούτε και από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο κ. Κοτζιάς στην παρούσα χρονική στιγμή, και με αφορμή το επεισόδιο χθες στο υπουργικό συμβούλιο θεωρεί ότι ο Τσίπρας τον αφήνει ξεκρέμαστο γιατί φοβάται τις αντιδράσεις του Πάνου Καμμένου ο οποίος έχει διακηρύξει την αντίθεσή του στη συμφωνία των Πρεσπών. «Εχω δεχθεί σκληρή κριτική για το Μακεδονικό. Υφίσταμαι ασφυκτικές πιέσεις, η υπόθεση ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί και ο πρωθυπουργός δεν στηρίζει την κυβερνητική – εθνική γραμμή όπως και ο ίδιος έχει διακηρύξει».

Αυτή είναι η θέση του υπουργού Εξωτερικών ο οποίος μετά τις χθεσινές αψιμαχίες εκτιμά ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η κόντρα με τον Καμμένο σοβεί εδώ και μήνες κι έχουν περάσει οι καιροί που ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έλεγε ότι έχει εμπιστοσύνη στον Κοτζιά. Με την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, οι σχέσεις του επιδεινώθηκαν και πλέον είναι δύο ξένοι στην ίδια κυβέρνηση.

Αυτό που περίμενε ο κ. Κοτζιάς, και στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, ήταν να διαχωρίσει τη θέση του ο πρωθυπουργός από τις ακραίες θέσεις του Καμμένου και να στηρίξει χωρίς αστερίσκους τις προσπάθειες που έγιναν για να φτάσουν στις Πρέσπες.

Μαξίμου σε Κοτζιά: Όποιος δυσφορεί να κατέβει από το τρένο

Ηχηρή ήταν η απάντηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου στις χθεσινές διαρροές για τη στάση του ΥΠΕΞ. «Το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός ήταν σαφές και καθαρό και προς όλες τις κατευθύνσεις. Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά και θα φτάσει στον προορισμό του. Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στην διαδρομή τότε πρέπει να κατέβει από το τρένο», είπε στον Alpha ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

«Ο υπουργός Εξωτερικών έχει τακτική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό αν ήθελε να του πει κάτι θα το έλεγε. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο οποίος κάνει διαρροές. Εγώ δεν ξέρω αν ο κ. Κοτζιάς δυσφορεί. Δεν μπορώ να το πιστέψω όμως. Δεν έχει λόγο να δυσφορεί. Γιατί η πολιτική του πρωθυπουργού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αυτή με την οποία συμφωνεί ο κ. Κοτζιάς. Άρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος προς δυσφορία. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο,  είμαι σίγουρος ότι ο κ. Κοτζιάς δεν θα το επικοινωνούσε μέσω διαρροών. Αυτή η κυβέρνηση δεν επικοινωνεί με διαρροές. θα το έλεγε ευθέως στον πρωθυπουργό με τον οποίο έχει καθημερινή και τακτική επικοινωνία».

Facebook Comments