Ήθελα να γίνω δημοσιογράφος από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Ήθελα να ανακαλύπτω την αλήθεια και να τη λέω. Αυτό πίστευα ότι είναι η δημοσιογραφία. Κι αυτό θέλω να συνεχίζω να πιστεύω πως πρέπει να είναι.

Εσείς που υποτίθεται ότι είστε δημοσιογράφοι και έχετε πάρει το σχόλιο του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα και του έχετε κάνει κοπτοραπτική δημιουργώντας μία ψευδή είδηση με αναντιστοίχους πηχυαίους τίτλους δεν ντρέπεστε; Δεν ντρέπεστε να παραποιείτε τελείως όσα είπε και να ενισχύετε τον ακραίο κι επικίνδυνο εθνικισμό; Ο Έντι Ράμα χθες, σε αντίθεση με παλαιότερες δηλώσεις του, έκανε μαθήματα πατριωτισμού. Η ελληνική δημοσιογραφία σήμερα έκανε μαθήματα κατασκευής ψευδών ειδήσεων.

Ακολουθούν όσα πραγματικά ειπώθηκαν μεταξύ ενός Αλβανού πολίτη και του Αλβανού πρωθυπουργού σε ανάρτηση στο Facebook:

Αλβανός πολίτης (που γράφει με το ψευδώνυμο «Lucky Boy London”): Nα παρέμβετε σας παρακαλώ κύριε Ράμα γιατί ξεφτιλιστήκαμε ως έθνος σήμερα, έρχεται ο Έλληνας εδώ και μας βρίζει στο σπίτι μας, βάλε τους στην θέση τους, δείξε τις αξίες μας ως έθνος.

Έντι Ράμα: η δική μας αξία σήμερα; Είναι ακριβώς αυτο που κάποιοι θεωρούν λανθασμένα ως αδυναμία. Το δικό μας κράτος δεν πολεμάει ούτε με νεκρόφιλους ούτε με προβοκάτορες σε κηδείες. Όποιος ήρθε για να προκαλέσει, μπήκε, ντρόπιασε τη δική του σημαία και βγήκε. Ο πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς την χώρα και την γλώσσα του άλλου. Σημαίνει να αγαπάς την χώρα και την γλώσσα σου. Και η αφεντιά σου μην χρησιμοποιείς τον όρο «ο Έλληνας», γιατί είναι τόσο απεχθές όσο και όταν οι άλλοι στην άλλη πλευρά χρησιμοποιούν περιφρονητικά τον όρο «ο Αλβανός». Η ελληνική μειονότητα, οι καλοσυνάτοι κάτοικοι στους Βουλιαράτες δεν είναι ο «Έλληνας», είναι σεβαστοί και αναντικατάστατοι πολίτες της Αλβανίας.

Και εσένα που ούτε το πραγματικό όνομά σου δεν γράφεις, μην σε νοιάζει γιατί δεν ξεφτελίζεται η Αλβανία απο κάποιους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και τρέφονται σαν κοράκια. Είναι κάτι μίζερες υπάρξεις που βεβηλώνουν τον νεκρό που υποτίθεται πως τιμούν και βεβληλώνουν την τιμή και το όνομα του δικού τους έθνους – ένα έθνος που έχει δώσει τόσα πολλά στην ανθρωπότητα. Ένα έθνος που δεν ήταν ποτέ και ποτέ δεν μπορεί να είναι εχθρός μας. Ένα έθνος που οι Αλβανοί βρήκαν καταφύγειο σε ώρα ανάγκης όπως και οι Έλληνες έχουν βρει σε μας καταφύγειο σε ώρα ανάγκης. Η χώρα αυτή (σσ. Ελλάδα), όπως και κάθε χώρα, έχει την δυστυχία να έχει τα δικά της γουρούνια και γαιδούρια»

Facebook Comments