Άντλησε €1 δισ. η Κύπρος με επιτόκιο 2,75% - στα €8 δισ. οι προσφορές

StockWatch

Άντλησε €1 δισ. η Κύπρος με επιτόκιο 2,75% - στα €8 δισ. οι προσφορές, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Γύρω στα €8 δισ. ανήλθαν οι προσφορές για το 15-ετές ομόλογο της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg με τη χώρα να αντλεί από τις αγορές €1 δισ.

Η απόδοση του 15ετούς ομολόγου ανήλθε στο 2,75% .

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης αναφέρει ότι «έχει ολοκληρωθεί η έκδοση του πρώτου 15-ετούς ομολόγου της Κυπριακής Δημοκρατίας στις διεθνείς αγορές: €1 δις, επιτόκιο 2.75%, με συνολική προσφορά €8 δισ. Ισχυρή επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης και διασφάλιση της σταθερότητας και της αναπτυξιακής προοπτικής για την χώρα μας».

H Κυπριακή Δημοκρατία άνοιξε στις διεθνείς αγορές βιβλίο προσφορών για έκδοση ομολόγου 15 ετούς διάρκειας με στόχο την άντληση τουλάχιστον ποσού μέχρι €1,5 δισ.

Eίναι η πρώτη φορά που η Κυπριακή Δημοκρατία δοκιμάζει τις αγορές με διεθνές ομόλογο 15ετους διάρκειας. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η ημερομηνία λήξης του ομολόγου έχει καθοριστεί για τις 26 Φεβρουαρίου 2034.