Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αντιμετώπισε ως… fake news τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για την υπόθεση Πετσίτη. Τα μεγάλα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του φίλου του Νίκου Παππά, που μπαινόβγαινε με άνεση στο Μέγαρο Μαξίμου και φωτογραφιζόταν στο πόντιουμ από το οποίο κάνει δηλώσεις ο πρωθυπουργός, ή και δίπλα στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι fake, αλλά 100% πραγματικά.

Όπως επίσης είναι πραγματικό το γεγονός ότι αυτά τα χρηματικά ποσά, σύμφωνα με την Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, δεν δικαιολογούνται, γιατί δε βρέθηκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν υπηρεσίες του κ. Πετσίτη προς τις εταιρίες – τροφοδότες.

Σύμφωνα με τους λεξικογράφους του Collins, ο ορισμός των fake news είναι «ψευδείς, συχνά εντυπωσιακές πληροφορίες, που διαδίδονται υπό το πρόσχημα της είδησης». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξέρει καλά από fake news. Στην κυβέρνηση Τσίπρα θα μπορούσαν να γράψουν τόμους ολόκληρους με τις ψευδείς, εντυπωσιακές πληροφορίες που διέδιδαν ως ειδήσεις μέσω non papers με την υπογραφή του Μεγάρου Μαξίμου το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Είναι ειδικοί στα fake news… Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments