Σε νέα ιστορικά χαμηλά τα 10ετή ομόλογα μετά τις δηλώσεις Lagarde

MarketNews

Σε νέα ιστορικά χαμηλά τα 10ετή ομόλογα μετά τις δηλώσεις Lagarde, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το μήνυμα της Κριστίν Λαγκάρντ για την ανάγκη χαμηλότερων στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα της Ελλάδας στέλνει σε νέα σημαντική πτώση τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σε ιστορικά χαμηλά.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,54% με πτώση 1,8% από χθες "σπάζοντας" το ιστορικό χαμηλό του 1,55% που είχε σημειώσει στις 29 Αυγούστου, φέρνοντας έτσι το κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου 65% χαμηλότερα από τις αρχές του έτους. Ακόμα πιο ισχυρή είναι η βελτίωση στο 5ετές, με την απόδοση του να υποχωρεί στο 0,908% επίσης σε νέα ιστορικά χαμηλά με πτώση 2,9% από χθες. Παράλληλα, νέα χαμηλά καταγράφουν οι αποδόσεις και των μακροπρόθεσμων ελληνικών τίτλων, με αυτήν του 15ετούς να υποχωρεί στο 1,917% και του 25ετούς στις 2,461%.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές τα σχόλια της νέας επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκαρντ ότι οι στόχοι για τα πλεονάσματα της Ελλάδας είναι υπερβολικά υψηλοί και τα πρέπει να εξεταστούν προοπτικές ενώ διαμήνυσε πως το "λογικό" επίπεδο διαμορφώνεται στο 1,5% με 2% έναντι 3,5% που είναι σήμερα, είναι αυτά που οδηγούν τους ελληνικούς τίτλους σε νέο ράλι.

Κούρταλη Ελευθερία