Ξανθός: «Ο Τσιόδρας είναι εξαιρετική επιλογή για την εποπτεία της πανδημίας του κορωνοϊού»

MarketNews

Ξανθός: «Ο Τσιόδρας είναι εξαιρετική επιλογή για την εποπτεία της πανδημίας του κορωνοϊού», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, στηρίζει την επιλογή του καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα για την επιτροπή του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στο tvxs.gr, τονίζει χαρακτηριστικά τα εξής: «Ο κ. Τσιόδρας είναι μια εξαιρετική επιλογή για την εποπτεία της πανδημίας και το συντονισμό του επιστημονικού δυναμικού της χώρας στο πεδίο της λοιμωξιολογίας-επιδημιολογίας.

Οι εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είναι στη σωστή κατεύθυνση και ο αναγκαίος πολιτικός έλεγχος και η κριτική πρέπει να αφορούν την επάρκεια, την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στην υλοποίηση τους. Αν υπάρχουν – και είναι λογικό να υπάρχουν  σε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση – επιφυλάξεις ή αντιρρήσεις επιστημονικού χαρακτήρα, είναι καλό να κατατεθούν επίσημα και τεκμηριωμένα για επιστημονικό  διάλογο στην αρμόδια Επιτροπή και όχι να αναπαράγονται άκριτα στη δημόσια συζήτηση από μη ειδικούς.

Είναι η ώρα της συστράτευσης και θετικής συμβολής του επιστημονικού κόσμου και όχι η ώρα της αντιπαράθεσης και του  διαγκωνισμού για την  επιστημονική  «αυθεντία»  και  το ρόλο καθενός».