Δεύτερη φάση των μέτρων για τον κορωνοϊό, Χέρια πλένουμε Αποστάσεις κρατάμε Μάσκα φοράμε … Μένουμε Ασφαλείς.
 
Αναρωτιέμαι για το αποτύπωμα που θα αφήσει πάνω μας ,όλο αυτό που περάσαμε μέχρι σήμερα,  κάτι που σίγουρα θα είναι αντικείμενο μελέτης, πολλών επιστημόνων και διαφορετικών ειδικοτήτων.
 
Παρακάτω βάζω στη σειρά αυτά που κρατάω εγώ, από αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία,  είτε ως μνήμη, είτε ως μάθημα, για να έχω να ανατρέχω και να θυμάμαι.
 
Αυτές τις 50 και πλέον μέρες, κατανοήσαμε τον πλούτο της αγκαλιάς, της οικογένειας και  επιτέλους δώσαμε αξία στα πράγματα, όχι γι’ αυτό που κοστίζουν, αλλά γι’ αυτό που σημαίνουν.
 
Ήρθαμε αντιμέτωποι πρόσωπο με πρόσωπο με τις επιλογές που κάναμε μέχρι σήμερα,  γίναμε παρατηρητές της ζωής μας και είχαμε το χρόνο να ονειρευτούμε τη ζωή μας από την αρχή, να αναθεωρήσουμε, να επιβεβαιώσουμε, όλα αυτά που πραγματικά  θέλουμε και από σήμερα πρέπει να τα διεκδικήσουμε.
 
Εκτιμήσαμε όσους εργάζονται στα νοσοκομεία, σεβαστήκαμε και επιτέλους χαμογελάσαμε στα παιδιά των delivery, των σούπερ μάρκετ και της καθαριότητας των δήμων.
 
Αξιωθήκαμε καθαρό ουρανό, δελφίνια στα λιμάνια και ελάφια στους κήπους μας.
 
Μετά από πολλά χρόνια νιώσαμε επιτέλους καλύτεροι και περήφανοι για κάτι, που καταφέραμε εμείς και όχι οι πρόγονοι μας!
 
Ο εθελοντισμός γιγαντώθηκε, η αλληλεγγύη και η υπακοή έγιναν “ο πατριωτισμός” των ημερών μας.
 
Είδαμε να φτιάχνονται μάσκες με νέα τεχνολογία, από τα πανεπιστήμια μας, αλλά και από ιδιώτες.
 
Πολλά μέτρα ύφασμα, γαζώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν προστασία.
 
Κάναμε το εμείς προτεραιότητα και την ατομική ευθύνη πράξη και βγήκαμε νικητές…προς το παρόν.
 
Το κράτος κέρδισε την εμπιστοσύνη μας, αλλά και όλοι εκείνοι, που ανέλαβαν την μεγάλη ευθύνη, να μας καθοδηγήσουν, σε ένα άγνωστο μονοπάτι με πολλές δυσκολίες.
 
Είδαμε λάθη να διορθώνονται και καταστάσεις να προλαμβάνονται!
 
Καταλάβαμε πως για σ όλο αυτό που περνάμε, δεν χωράνε ιδεολογίες και πως  «η μόνη ιδεολογία είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας»
Παρακολουθήσαμε να γίνονται άλματα και μέσα σε 50 μέρες, να μιλάμε για ένα νέο ψηφιακό κράτος.
 
Η υγεία ενισχύθηκε και συνεχίζει να θωρακίζεται, γιατί η επόμενη μέρα εξακολουθεί να είναι δύσκολη.
 
Ναι τα δύσκολα είναι μπροστά μας, αλλά ξέρω πως υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που δουλεύουν,  με αφοσίωση μέρα νύχτα, έχοντας ως βάση τους τα επιστημονικά δεδομένα, ακούν, αφουγκράζονται  και το κυριότερο τους νοιάζει, η επόμενη μέρα!
 
Θα τα καταφέρουμε και πάλι. Θα προσαρμοστούμε, θα εξελιχθούμε θα γίνουμε καλύτεροι, γιατί μπορούμε, διαχρονικά το έχουμε αποδείξει, πως όταν είμαστε ενωμένοι καταφέρνουμε το ακατόρθωτο.
 

Facebook Comments