Ο Κρατισμός έχει έναν δίδυμο αδερφό: τον Σοσιαλισμό. Έχει επίσης τρία παιδιά, την γραφειοκρατία, την αναξιοκρατία και την αναξιοπρέπεια, και δύο εγγόνια, την οικογενειοκρατία και την κομματοκρατία.

Θριαμβολογούμε επειδή άνοιξε εργοστάσιο μασκών σε έναν μόλις μήνα, διότι η “κανονικότητα” ήταν να αδειοδοτηθεί σε 2-3 χρόνια. Αντί να διαμαρτυρηθούμε που δεν αδειοδοτούνται ΟΛΑ τα εργοστάσια σε έναν μήνα. Ποιός τα εμποδίζει; Ως λαός ανοήτων χειροκροτούμε επειδή οι κρατιστές έδωσαν λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Το ίδιο είχε συμβεί με την έλλειψη αντισηπτικών: Γνωρίζατε ότι η αιτία που δεν υπήρχαν αντισηπτικά ήταν επειδή το κράτος απαγόρευε την παραγωγή τους και ότι για να αδειοδοτηθεί μία επιχείρηση αντισηπτικών απαιτείται τουλάχιστον ενάμιση έτος;

Απαιτείται η επαναξιολόγηση όλων των άχρηστων κρατικών αδειών και η κατάργηση των περισσοτέρων. ΟΛΑ τα εργοστάσια να αδειοδοτούνται σε έναν μήνα και οι μικρές επιχειρήσεις σε μία εβδομάδα όπως συμβαίνει σε όλες τις κανονικές χώρες, με ευθύνη του αρμόδιου υπουργού ή περιφερειάρχη και με ποινή καθαίρεσης από το αξίωμά τους. Τότε θα πρέπει να θριαμβολογήσουμε. Όταν οι δύο παραπάνω περιπτώσεις πάψουν να είναι οι εξαιρέσεις αλλά ο κανόνας.

Διαλέξτε μία χρεωκοπημένη κρατική επιχείρηση, την ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ, την ΛΑΡΚΟ … Μην προβληματίζεστε ποια να διαλέξετε. Όλες χρεωκοπημένες είναι. Γιατί οι κρατικές επιχειρήσεις χρεωκοπούν πάντα;

Θα το καταλάβουμε με ένα παράδειγμα: όταν αγοράζετε ένα πουκάμισο, θα επιλέξετε το καλύτερο πουκάμισο στην φθηνότερη τιμή διότι ξοδεύετε τα δικά σας λεφτά και θα το φορέσετε εσείς. Εάν αγοράζατε ένα πουκάμισο για έναν ξένο δαπανώντας ξένα λεφτά τότε θα αγοράζατε το πρώτο πουκάμισο που θα βρίσκατε μπροστά σας χωρίς καν να κοιτάξετε την τιμή ή θα αγοράζατε το φθηνότερο για να “τσεπώσετε” τα λεφτά που θα περισσεύσουν. Έτσι λειτουργεί το κράτος. Οι κρατιστές παρέχουν στους πολίτες αγαθά χωρίς να τους ενδιαφέρει ούτε η ποιότητα ούτε το κόστος διότι δεν θα τα “φορέσουν” οι ίδιοι και κυρίως διότι δεν ξοδεύουν δικά τους λεφτά.

Σε κάποιες χώρες υπάρχουν και κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις που παρέχουν υψηλής ποιότητας αγαθά. Στην Μ. Βρετανία, τα κρατικά νοσοκομεία προσλαμβάνουν διοικητές μέσω διεθνών διαγωνισμών, αμείβονται με μπόνους, και λειτουργούν ως ιδιωτικές επιχειρήσεις. Στην Ελλάδα διορίζονται ως διοικητές κομματικοί ακόλουθοι κατά κανόνα μειωμένης ευφυΐας και προσόντων.            

Αυτός είναι ο λόγος που οι κρατιστές λατρεύουν τις κρατικές επιχειρήσεις: για να διορίζονται και να διορίζουν. Διορίζουν τους εαυτούς τους, τις γυναίκες τους, τα παιδιά τους, τις ερωμένες τους. Με μισθούς 7-8000 μηνιαίως. Κι ας “μπαίνουν μέσα” οι επιχειρήσεις 100-200 εκ τον χρόνο! Αυτοί θα τα πληρώσουν;

Οι φορολογούμενοι πληρώνουμε τις ζημιές. Γι αυτό μας επιβάλλουν τόσους φόρους. Χωρίς το χρεωκοπημένο κρατικίστικο μοντέλο ένα 10% φορολογία θα ήταν αρκετό για παιδεία, υγεία, άμυνα. Δεν επαρκεί όμως για τους διορισμούς και τις μίζες των κρατιστών.

Μία φιλελεύθερη κυβέρνηση οφείλει να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ που αποτελεί τον ορισμό της κρατικής κλοπής: φορολογεί τα ήδη φορολογημένα εισοδήματα προηγούμενων ετών που μετατράπηκαν σε ακίνητα -αντί να φαγωθούν στα μπουζούκια- ξανά και ξανά, κάθε χρόνο, και αιωνίως! Οφείλει να καταργήσει κάθε φόρο και χαράτσι -αλληλεγγύης, επιτηδεύματος, ληστρικές ασφαλιστικές εισφορές, κρατήσεις υπέρ τρίτων, κ.λπ.- εκτός από ένα 10% ως φόρο εισοδήματος αντισταθμίζοντας τις απώλειες με αντίστοιχη μείωση του κράτους. Ενός κράτους που μοιάζει με ένα μανάβικο 10 τ.μ. που πουλά σάπιες τομάτες προς 30 ευρώ/κιλό και που μας εξαναγκάζει να τις αγοράσουμε με το ζόρι, τιμωρώντας μας εάν το αρνηθούμε, διότι δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους εκατό υπαλλήλους του.

Δυστυχώς, και οι πολίτες έχουν εθιστεί στον κρατισμό. Αυτή η ανήθικη πρακτική έγινε τρόπος ζωής: “Τί δουλειά κάνεις; Τίποτα, είμαι επιδοματίας, ζω από τα επιδόματα. Γιατί να δουλέψω για 700 ευρώ αφού παίρνω επίδομα 500 και κάααθομαι;” Δίκιο έχει. Επίδομα ανεργίας, κοινωνικό μέρισμα, επιδότηση ενοικίου, επίδομα παιδιού, έκπτωση στο ρεύμα, στο νερό κ.λπ. αθροίζουν περισσότερα από έναν μισθό. Κορόιδο είναι να δουλέψει; Ο κρατισμός “ηθικοποιεί” το να ζεις με τα λεφτά των άλλων βαφτίζοντας νεαρούς, υγιέστατους και ικανότατους ανθρώπους ως “αδύναμους” ενώ απλά, δεν θέλουν να εργασθούν. Τί πιο κρατικίστικο από αυτό; Τί πιο σοσιαλιστικό από το να ζεις ως παράσιτο;

Ο κρατισμός ευθύνεται για την χρεωκοπία αλλά και για το ότι δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι θεσμοί, αρχές, δικαιοσύνη. Από τον Μάρτιο του 2019 είναι στο «ανεξάρτητο» ΑΣΕΠ οι υποψηφιότητες για τις θέσεις των Γ. Διευθυντών της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επειδή άλλαξε η κυβέρνηση, ακόμα δεν έβγαλαν αποτελέσματα.  

“Το κράτος θα στηρίξει τις επιχειρήσεις” είναι η νέα ανοησία. Πώς ακριβώς “το κράτος θα στηρίξει τις επιχειρήσεις” αφού αυτές το συντηρούν; Το κράτος το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να αφήσει ήσυχους πολίτες και επιχειρήσεις να εργασθούν ανεμπόδιστα. Οι κηφήνες κρατιστές να καθήσουν στην άκρη και να πάψουν να χώνουν τη μύτη τους και κυρίως τα χέρια τους στις τσέπες μας.

Facebook Comments