Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα γενικό lockdown δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Και ήταν απολύτως επιβεβλημένη, αν σκεφτεί κανείς την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο σύστημα υγείας, το οποίο φλερτάρει με το κόκκινο. 

Επίσης, ρεαλιστικά, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πόσο θα κρατήσουν οι νέοι περιορισμοί. Θα είναι τρεις εβδομάδες; Θα είναι τέσσερις; Πόσες θα είναι, κανείς στην πραγματικότητα δεν το ξέρει, γιατί δεν υπάρχουν τα δεδομένα. Χωρίς να πέσουμε σε μικρό τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων και να ανακοπεί το κύμα νοσηλειών και διασωληνώσεων, δουλειά δεν γίνεται γιατί κεντρικός στόχος είναι να πάρει και ανάσα το σύστημα υγείας. 

Ίσως πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι το πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα, καθώς ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης από χθες ξέκοψε τις ιδέες για πάρτι, νυχτερινές διασκεδάσεις, χορούς και τραγούδια. Για να μην έχετε αμφιβολία, δεν πρόκειται η εστίαση να λειτουργήσει 100% όπως λειτουργούσε, αν λειτουργήσει και πάλι. Και, επίσης, δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει το sms και να μην υπάρχει, από την άλλη, κάποιος χρονικός ή γεωγραφικός (ή και οι δύο) περιορισμός στην κίνηση. 

Μόνο η λειτουργία του λιανεμπορίου θα θυμίζει Χριστούγεννα. Αλλά και αυτή θα είναι μια άλλη ιστορία, καθώς μένει να δούμε πόσο…σάλιο θα έχει μείνει στην αγορά. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments