Σύψας: Πιθανό να μην ανοίξουν τα σχολεία, ορατό το click away

MarketNews

Σύψας: Πιθανό να μην ανοίξουν τα σχολεία, ορατό το click away, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Νίκος Σύψας, μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τελικά τα Λύκεια από την 1η Φεβρουαρίου, όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, αλλά και να επιστρέψει η λειτουργία των καταστημάτων στο click away.

Γι αυτό τον λόγο, συνεδριάζουν την Πέμπτη οι επιδημιολόγοι της επιτροπής ώστε να εξετάσουν την κατάσταση και να λάβουν τις ανάλογες αποφάσεις που θα εισηγηθούν στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων για τα σχολεία και την αγορά. Στη σύσκεψη αναμένεται να γίνει περαιτέρω ανάλυση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας. Στο επίκεντρο αναμένεται θα βρεθεί η Αττική και η αυξητική τάση.

Όπως είπε ο κ  Σύψας, η Αττική βρίσκεται μία ανάσα πριν το «κόκκινο», κάτι που μπορεί να συμβεί αύριο, Πέμπτη, και να οδηγήσει αυτόματα στην επιβολή μέτρων.  Μετά την ανακοίνωση των 858 νέων κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, ο λοιμωξιολόγος επισήμανε ότι η καταστάση που επικρατεί στην Αττική προκαλεί ανησυχία, κάτι που είχε τονίσει νωρίτερα και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Η Αττική αυτή τη στιγμή «φλερτάρει» στο να μπει στην κόκκινη κατάσταση που σημαίνει να ληφθούν άμεσα μέτρα», είπε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ ο κ. Σύψας.