Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στο μέτωπο της αντιμετώπισης της πανδημίας, αφού η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και η διασπορά των μεταλλάξεων, οδηγεί κυβέρνηση και επιστήμονες στην κατεύθυνση νέων περιοριστικών μέτρων, τα οποία και θα ανακοινωθούν σήμερα.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown, λέγοντας ότι δεν μπορούν να ανασταλούν οι παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι εξετάζονται αλλαγές στις μετακινήσεις με τον κωδικό 6, ήτοι να επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόνο για μετακινήσεις με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο.

Η κυρία Πελώνη εξήγησε ότι, όποια μέτρα αποφασιστούν, θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη, καθώς δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης. Υπογράμμισε ακόμη ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων.

Για την απαγόρευση των μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα από τις 6 το απόγευμα που ισχύει σήμερα και για το εάν υπάρχουν σκέψεις η απαγόρευση να ξεκινά από τις 9 το βράδυ, όπως γίνεται τις καθημερινές, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι αυτό είναι κάτι που θα το εξετάσει η Επιτροπή.

Το μέτρο αυτό που αμφισβητήθηκε από πολλούς, ενδέχεται να αποσυρθεί, αφού κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού σε πάρκα αλλά και σε σούπερ μάρκετ όπου επανεμφανίστηκαν οι ουρές, όπως τους πρώτους μήνες της πανδημίας.

Έτσι οι λοιμωξιολόγοι ενδέχεται να προτείνουν η απαγόρευση της κυκλοφορίας να αρχίζει στις εννέα το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα, όπως ισχύει για τις καθημερινές.

 

Facebook Comments