Τι θα «φρενάρει» τις επισκέψεις σε σπίτια

MarketNews

Τι θα «φρενάρει» τις επισκέψεις σε σπίτια, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η κυβέρνηση ενεργοποίησε χθες ένα πλέγμα μέτρων, με παρεμβάσεις για πρώτη φορά και στους αριθμούς των sms που στέλνονταν, καθώς όλοι το είχαν πάρει…εργολαβία και έστελναν διαρκώς το 6 ή το 2, προκειμένου να κάνουν βόλτες ή να συνδυάζουν τις δουλειές με βόλτες. Και, βεβαίως, η μεγάλη πληγή που προκύπτει από τις βόλτες ήταν οι επισκέψεις σε σπίτια, κάτι που γίνεται κατά κόρον και όποιος δεν το ξέρει, τότε λέει ψέματα. 

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα φρενάρει τις βόλτες σε σπίτια, αν επιτρέψει την ατομική άσκηση μόνο με τα πόδια και επιτρέψει τη μετακίνηση για ψώνια μόνο ως και 2 χιλιόμετρα από το σπίτι, άντε εντός του ίδιου δήμου. Αυτό, από μόνο του, δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα, παρά τις ανάσες που δώσει ενδεχομένως. Αντίθετα, εδώ χρειάζεται και ένα νέο μοντέλο ελέγχων, πιο στοχευμένο και τροχιοδεικτικό, προκειμένου να κοπεί η πλάκα. 

Για παράδειγμα, τι θα γινόταν αν έβγαιναν αστυνομικοί στη Βασιλίσσης Σοφίας ή στη Βουλιαγμένης στις 14:00 και έκοβαν την κίνηση, ελέγχοντας όλα τα έγγραφα μετακίνησης; Άντε, θα είχε κίνηση για ένα τέταρτο. Όμως, το μήνυμα θα στελνόταν. Αντιστοίχως και μέσα σε μεγάλους Δήμους, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα ότι δεν μπορεί κανείς να στέλνει το 6 και, όχι απλώς να κάνει βόλτες, αλλά να μην τον ελέγχει και κανένας. 

 

Ο εξ απορρήτων