Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι από αύριο το βλέμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι για πολλές μέρες στραμμένο στο εξωτερικό, με δεδομένο ότι θα υποδεχθεί τους ηγέτες των χωρών της Μεσογείου στην Αθήνα αύριο, ενώ μετά θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και, βεβαίως, μετά θα πάρει την…στράτα για το Παρίσι, στις 27 του μήνα, όπου με αφορμή μια έκθεση στο Λούβρο, μπορεί να δει και τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. 

Το ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης κινείται και στο εσωτερικό. Χθες, για παράδειγμα, είδε στο Περιστέρι τους δημάρχους της Δυτικής Αττικής που είναι και η εκλογική του περιφέρεια και συζήτησε μαζί τους για όλα τα προβλήματα που έχουν. Δεν ήταν η πρώτη εξόρμηση που έκανε. Τη Δευτέρα ήταν στη Λάρισα, στο Δαμάσι και στα Φάρσαλα και την Τρίτη βρέθηκε στην Κόρινθο, για τα εγκαίνια μιας φωτοβολταϊκής μονάδας. 

Μαθαίνω ότι ο πρωθυπουργός, από το τέλος Σεπτέμβρη, θα κλιμακώσει τις περιοδείες του και θα ξεκινήσει να κινείται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, με δεδομένο ότι θέλει να διαβουλευτεί το Εθνικό Σχέδιο για τους Νέους, με νέους ανθρώπους, σε 13 περιφέρειες της χώρας. Και μπορεί όλα αυτά να θυμίζουν κάπως προεκλογική περίοδο, ο ίδιος όμως επιμένει ότι δεν πάει σε εκλογές άμεσα. Αυτό δεν σημαίνει, βεβαίως, ότι δεν τις βλέπει στον ορίζοντα. Εξ ου και αναθερμαίνει τη σχέση του με τη…βάση. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments