Στο Αττικό Άλσος υπάρχουν δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις: 4 γήπεδα τένις 2 γήπεδα μπάσκετ, 2 γήπεδα βόλεϊ και 2 γήπεδα ποδοσφαίρου 5 Χ 5. Θεωρητικώς, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, παντού στη χώρα, μπορούν να χρησιμοποιούνται από οποιονδήποτε. Στην πράξη χρησιμοποιούνται από τους περιοίκους. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις όμως έχουν κόστος κατασκευής, συντήρησης και λειτουργίας. Οι προβολείς, για παράδειγμα, που κάνουν τη νύχτα μέρα και σου επιτρέπουν να παίζεις μέχρι τις 10 το βράδυ, καίνε μια καραβιά ρεύμα.

Όλα αυτά επί 10 χρόνια, στο Αττικό Άλσος, τα πληρώνει ο φορολογούμενος, δηλαδή εσύ. Ερώτηση: είναι δουλειά του κράτους να σού πληρώνει το τένις; Απάντηση: Όχι. Το κράτος πρέπει να φροντίζει για την άθληση των παιδιών. Όταν είσαι κοτζάμ μαντράχαλος και θες να παίξεις τένις, θα πας σε ένα ιδιωτικό γήπεδο και θα πληρώσεις το αντίτιμο της χρήσης. Θες μια ώρα, θες δύο, θες το πρωί, θες το βράδυ, όλα έχουν το κόστος τους. Στα “δημόσια” γήπεδα ισχύει το όποιος μπουκάρει πρώτος! Πας εκεί και αν το βρεις ελεύθερο μπαίνεις και παίζεις. Αν δεν το βρεις, περιμένεις μέχρι να βαρεθούν ή να κουραστούν αυτοί που ήρθαν πριν από σένα. Υπάρχει κάποιος υπάλληλος που να κρατάει σειρά και να ορίζει τον μέγιστο χρόνο άθλησης, ώστε να παίξουν και άλλοι; Όχι. Μπορεί να κάθεσαι άπραγος και να κοιτάς με τις ώρες, περιμένοντας.

Κάποια στιγμή λοιπόν η Περιφέρεια Αττικής είπε πως δεν είναι σωστό να πληρώνει ο φορολογούμενος που ζει στη Λιοσίων, το τένις εκείνου που ζει γύρω από το Αττικό Άλσος. Και έκανε την εξής συμφωνία: έδωσε τα γήπεδα του τένις στον Όμιλο Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας (ΟΑΝΙ) να τα συντηρεί, με την υποχρέωση να παραχωρεί 7 ώρες τη μέρα, για δωρεάν άθληση. Τα χρήματα για τη συντήρηση θα βγαίνουν από το κόστος χρήσης των άλλων ωρών. Έτσι, και τάξη θα μπει σ΄ αυτές τις 7 ώρες, διότι το κλείσιμο του γηπέδου θα το κάνουν άνθρωποι του ΟΑΝΙ, και συντηρημένα θα είναι τα γήπεδα, και ο φορολογούμενος δεν θα πληρώνει.

Ξεσηκώθηκαν όμως κάτι τζαμπατζήδες αριστεράντζες και έστειλαν επιστολές διαμαρτυρίας. Διοργανώνουν μάλιστα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή. Οπότε ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ, μη τυχόν και χάσουν τα ψηφαλάκια, έστειλαν αιτήματα να  συζητηθεί το θέμα επειγόντως, εκτός Ημερήσιας Διάταξης, διότι η Περιφέρεια μείωσε το τζάμπα τένις του λαού! Είναι δυνατόν να ζήσουν τα λαϊκά στρώματα με 7 μόνο ώρες τένις τη μέρα; Ψωμί – Ρακέτα – Ελευθερία! Να συζητηθεί εδώ και τώρα! Προτάσεις για επενδύσεις μπορεί να σέρνονται για 8-10 μήνες μέχρι να πάρουν σειρά, αλλά το τένις του λαού, ποτέ!

Οπότε έστειλα κι εγώ το παρακάτω αίτημα για συζήτηση σήμερα εκτός Ημερήσιας Διάταξης με όλα τα επίσημα (σφραγίδες, υπογραφές, αριθμό πρωτοκόλλου):

“Η διοίκηση Πατούλη, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, εφάρμοσε ένα αντιλαϊκό, αντιεργατικό μέτρο, στερώντας τα λαϊκά στρώματα από το τένις τους, το οποίο, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι το άθλημα που ανάθρεψε γενιές και γενιές της φτωχολογιάς.

Αλλά δεν αρκέστηκε σ΄ αυτό. Ως υπηρέτης του μεγάλου κεφαλαίου και δείχνοντας την περιφρόνησή της στις λαϊκές ανάγκες, δεν έχει ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για τη δημιουργία γηπέδου γκολφ, το οποίο θα μπορούσε να γίνει στο Πάρκο Τρίτση ή ακόμα και στο Πεδίο του Άρεως. Ως αποτέλεσμα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, χιλιάδες λαϊκές οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν πλέρια σε ένα σπορ που ασκεί το σώμα και το πνεύμα και προϊδεάζει τα λαϊκά στρώματα για το πώς θα διεξαχθεί ο αγώνας για την κατάκτηση της εξουσίας. Δεν βάζει τη μπάλα με τη μία στην τρύπα ο σύντροφος γκολφέρ. Προσπαθεί και ξαναπροσπαθεί και συχνά αυτή η προσπάθεια έχει και πισωγυρίσματα και αστοχίες διότι η μπάλα μπορεί να βρεθεί σε κανένα καπιταλιστικό έλος, οπότε για να ξεκολλήσει από τη λάσπη θέλει δουλειά πολλή.

Ζητούμε να συζητηθεί εκτός Ημερησίας Διάταξης το θέμα της δημιουργίας γηπέδου γκολφ, ώστε να διατεθεί δωρεάν στον λαό της Αθήνας. Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας για να διεκδικήσουμε όλοι ενωμένοι, σαν μια γροθιά, τη δημιουργία λαϊκής τεχνητής πίστας σκι στα Τουρκοβούνια, στον Λυκαβηττό ή στον Λόφο του Στρέφη.

Ο επικεφαλής της Παράταξης “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ”

Θάνος Τζήμερος

 

Η πλάκα είναι ότι το συζητήσαμε κανονικά, ως προς το κατεπείγον. Φυσικά, συνέχισα να τρολάρω λέγοντας πως οι λαϊκές ανάγκες δεν μπορούν να περιμένουν και το γκολφ, σε αντίθεση με το τένις, είναι φτηνό άθλημα καθώς χρειάζεται έναν μπαχτσέ, μερικές τρύπες και μια γκλίτσα που τη γυρνάς ανάποδα! Και η χειρότερη πλάκα είναι ότι ο Πατούλης αντί να υπερασπιστεί την απόφασή του (ή την απόφαση των συνεργατών του) είπε πως δεν το γνωρίζει το θέμα, θα το μελετήσει, κι αν μπορεί θα ακυρώσει την παραχώρηση!

Η μόνη σοβαρή αντιμετώπιση ενός συνολικού πλαισίου γελοιότητας, είναι η χλεύη.

Facebook Comments