Στο ποσό των 43,6 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Euromedica στο α τρίμηνο του 2013 έναντι 66,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο σημειώνοντας πτώση κατά 34,4%. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η μείωση οφείλεται κυρίως λόγω του περιορισμού των διεθνών δραστηριοτήτων του Ομίλου και της μείωσης του κύκλου εργασιών των κλινικών και των κέντρων αποκατάστασης, ως αποτέλεσμα των μειώσεων των τιμών των κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων (ΚΕΝ) και της επιβολής υψηλών ποσοστών συμμετοχής των ασθενών στα νοσήλια.

Αντίστοιχη πορεία είχε και η κερδοφορία του Ομίλου με τα ενοποιημένα μικτά κέρδη να διαμορφώνονται κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 σε 9,8 εκατ. ευρώ έναντι 21,1 εκατ. ευρώ μειωμένο κατά 53,7% ενώ πτώση κατά 9,3 μονάδες βάσης παρουσίασε και το μικτό περιθώριο κέρδους το οποίο διαμορφώθηκε σε 22,4% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών έναντι 31,7% πέρυσι. Η κάμψη αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση των πωλήσεων ενώ θετικά επέδρασαν οι ενέργειες που γίνονται όλο το τελευταίο διάστημα για τον περιορισμό του κόστους.

Σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2013 σε 7,9 εκατ. ευρώ έναντι 16,8 εκατ. ευρώ το 2012.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης σε ζημίες 1,0 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 4,8 εκατ. ευρώ πέρυσι ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημιές 3,4 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 2,7 εκατ. ευρώ το 2012.

Facebook Comments