Η Moody’s εκτιμά πως ο κίνδυνος διάλυσης της ΕΕ είναι μικρός μέχρι στιγμής, όμως οι πολιτικοί κίνδυνοι γίνονται όλο και περισσότεροι και οι εκλογές εντός του 2017 σε χώρες τις Ευρώπης ενδέχεται να “παραλύσουν” τις πολιτικές αποφάσεις.

“Κάτι αναδύεται που χρειάζεται προσοχή” και η Moody’s έχει αναβαθμίσει την αξιολόγησή της για τον πολιτικό κίνδυνο στην Ευρώπη σε “χαμηλό” από “πολύ χαμηλό”, δήλωσε χαρακτηριστικά o Dietmar Hornung, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του οίκου αξιολόγησης σε ομιλία του στη Λισσαβόνα.

Παρ’ολ’αυτά, ο ίδιος διευκρίνισε πως δεν βλέπει επιστροφή στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

“Η ΕΕ βρίσκεται σε μια σταθερή μετά – κρίσης εποχή… συνολικά είναι σταθερή και ισορροπημένη.. ο κίνδυνος διάσπασης της ΕΕ παραμένει χαμηλός”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Με τις εκλογικές αναμετρήσεις σε βασικές χώρες της ευρωζώνης – όπως Γερμανία και Γαλλία – να βρίσκονται προ των πυλών, ο Hornung δήλωσε “Δε ανησυχούμε για την Γερμανία, αλλά θα πρέπει να παρακολουθήσουμε την Γαλλία και την Ιταλία… στη Γαλλία επικρατεί μεγάλη αβεβαιότητα”.

Επίσης, η Moody’s εκτιμά ότι η αβεβαιότητα γύρω από την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ έχει υποχωρήσει  σε σχέσης με πέρυσι και πως η βρετανική οικονομία πάει καλά, παρότι το Brexit θεωρείται αρνητικό για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της οικονομίας της.

Facebook Comments