Αχτσιόγλου: Δεν απορρυθμίσαμε το εργασιακό πλαίσιο – αλλαγές σε “προνόμια” και άδειες συνδικαλιστών

4 λεπτά ανάγνωση
7 Απριλίου 2017

Έχουμε μια συμφωνία στα βασικά και δυσκολότερα ζητήματα της διαπραγμάτευσης – τις μεταρρυθμίσεις εντός του προγράμματος και μετά το τέλος του προγράμματος. Το πράγμα φαίνεται να κλείνει. Ανοίγει ένας καθαρός διάδρομος για την β αξιολόγηση δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Θα εντατικοποιηθεί η συζήτηση για τα μέτρα για το χρέος και θα πάμε σε συνολική συμφωνία, κατά πάσα πιθανότητα με έκτακτο Eurogroup πριν το προγραμματισμένο, ανέφερε.

Η συμφωνία είναι πως θα υπάρχει και μια σοβαρή ρύθμιση για το χρέος – τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Τα θετικά και τα αρνητικά μέτρα θα νομοθετηθούν μαζί και θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, υπογράμμισε ακόμη η υπουργός Εργασίας.

«Καταφέραμε να σταματήσουμε την περαιτέρω απορρύθμιση του εργασιακού πλαισίου. Ειδικότερα για το ζήτημα του ορίου των ομαδικών απολύσεων, δεν υπάρχει αλλαγή όπως ζητούσε το ΔΝΤ. Καταφέραμε να αποκρούσουμε την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για το λοκ άουτ, ανέφερε για τα εργασιακά και υπογράμμισε πως «στον συνδικαλιστικό νόμο θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στα λεγόμενα συνδικαλιστικά προνόμια – κάποιες αλλαγές στις συνδικαλιστικές άδειες».

Η συμφωνία που έχει γίνει με τους δανειστές προβλέπει πως θα μπορέσουμε να νομοθετήσουμε από τώρα την αρχή της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης απ τον Σεπτέμβριο του 2018 ανέφερε και τόνισε πως με τη λήξη του προγράμματος επανέρχεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο στη χώρα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κόστος Τσίπρα στο τραπεζικό σύστημα

Τον Ιανουάριο του 2015, οι ελληνικές τράπεζες δεν χρησιμοποιούσαν καθόλου τον μηχανισμό

MSCI: Τί σημαίνει η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά

Η αναβάθμιση από τον MSCI σε ανεπτυγμένες αγορές προσελκύει επενδύσεις και βελτιώνει

Επιτόκια Fed και ECB: Τί σημαίνουν για την Ελλάδα, δάνεια και ανάπτυξη

Οι αποφάσεις επιτοκίων από FED και ΕΚΤ επηρεάζουν άμεσα δάνεια, επενδύσεις, ανάπτυξη