Και όμως, υπάρχει μετοχή στην οποία ο μακροχρόνιος επενδυτής που θα επένδυε στην αρχή του 2010 θα βρισκόταν με κέρδη υπερδιπλάσια σήμερα. Είναι η μετοχή του Καρέλια ! Εταιρεία με συνεχή ανάπτυξη, διευρυνόμενες εξαγωγές, μεγάλη κερδοφορία, άριστη χρηματοοικονομική διάρθρωση και το υψηλότερο μέρισμα που έχει δοθεί από εισηγμένη τα τελευταία είκοσι τουλάχιστον έτη!

Και με ένα αρνητικό (κάθε άλλο παρά αμελητέο…): μικρή εμπορευσιμότητα καθώς διαπραγματεύεται λιγότερο από 10% των μετοχών του (7-8% περίπου), άρα ο μεγαλομέτοχος μπορεί να κάνει  νόμιμο delisting όποτε επιθυμήσει, ενδεχομένως και σε χαμηλότερη τιμή της τρέχουσας.

Πάντως, θα άξιζε καλύτερης τύχης στους δύσκολους αυτούς (και χρηματιστηριακά) καιρούς που περνάμε,  με λίγη ενασχόληση από πλευράς χρηματιστηριακών αρχών και τη συνεργασία  του μεγαλομετόχου. Ας πούμε, ένα split και μια τοποθέτηση πακέτων σε θεσμικούς ώστε να αυξηθεί το free float πάνω από το 10% θα αρκούσαν για να άλλαζε η εικόνα και να μεταταγεί η μετοχή από την δυσμενή κατηγορία της χαμηλής διασποράς  που βρίσκεται σήμερα….

Και να αποτελέσει έτσι μια σοβαρή επενδυτική επιλογή σε αντιδιαστολή με την υψηλού κινδύνου επιλογή που αποτελεί σήμερα η μετοχή, παρά τα κραυγαλέα θετικά στα fundamentals της εταιρείας…

 

Facebook Comments