Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιθεώρησε τις καμένες εκτάσεις και χαρακτήρισε την κατάσταση στην Αττική απόλυτα ελεγχόμενη.

Ακόμη, είπε ότι «η καταστροφή είναι σε έκταση περιορισμένη, γύρω στα 15.000 στρέμματα περίπου, ενώ η αντίστοιχη πυρκαγιά στην περιοχή το 2009 έκαψε 150.000 στρέματα». 

«Αποφύγαμε τα χειρότερα και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση», συμπλήρωσε και τόνισε ότι τώρα πρέπει να συζητηθούν τα μέτρα αποκατάστασης. 

Συνομιλώντας με πυροσβέστες ο Πρωθυπουργός ανέφερε επανειλημμένα ότι είναι ευγνώμων για τη σκληρή προσπάθειά που καταβάλλουν και πρόσθεσε ότι «το επίτευγμα είναι πολύ μεγάλο». «Ευτυχώς δεν έχουμε θύματα, έχουμε τον περιορισμό της καταστροφής μέσα από τις υπεράνθρωπες προσπάθειές σας, χρειάζεται εγρήγορση, σας ευχαριστούμε θερμά για ό,τι κάνετε», σημείωσε.

Ακόμη, ευχαρίστησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εθελοντές και τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας που ανταποκρίθηκαν με ψυχραιμία και έδωσαν σκληρή μάχη. «Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας 14 για τις αναζωπυρώσεις […] καταφέραμε να ελέγξουμε μια δύσκολη πυρκαγιά», συνέχισε. 

Πριν συναντηθεί με τους πυροσβέστες ο Πρωθυπουργός επιθεώρησε την περιοχή με ελικόπτερο. Εντός της ημέρας θα γίνει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με υπουργούς. 

 

Facebook Comments