Μπακογιάννη: ” Η Ευρώπη βρίσκεται στη μεγαλύτερη κρίση της”

5 λεπτά ανάγνωση
2 Μαρτίου 2017

H τομεάρχης οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη και πρώην υπουργός εξωτερικών μίλησε για τα προβλήματα που απειλούν τα θεμέλια της Ενωμένης Ευρώπης, στο οικονομικού φόρουμ των Δελφών, που σήμερα άνοιξε τις εργασίες του.

Όπως είπε η κα Μπακογιάννη η “Ευρώπη βρίσκεται στη μεγαλύτερη κρίση της” καθώς αμφισβητείται το κύτταρο της, η ταυτότητα της. Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να αντιμετώπιζε προβλήματα, αλλά δεν είχε φτάσει στο σημείο, να αμφισβητείται η ταυτότητα της, εξήγησε η πρώην υπουργός εξωτερικών. Την ίδια στιγμή υπογράμμισε ότι η Ευρώπη παραμένει φάρος προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αυτό θα πρέπει να διαφυλαχθεί.

Η κα Μπακογιάννη σημείωσε ότι ερώτημα που γεννάται αφορά το μέλλον της Ευρώπης. “Θα είναι δυο ή πολλών ταχυτήτων ή κάτι άλλο”, είπε χαρακτηριστικά. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε πως “τώρα είναι η ώρα οι πολιτικοί να υπερασπιστούν τις ιδέες τους και να πάνε κόντρα στο λαϊκισμό και τις εύκολες λύσεις που ακούγονται ανά την Ευρώπη”.

Αν σήμερα, τόνισε η κα Μπακογιάννη, “πούμε για παράδειγμα ότι το πρόβλημα είναι οι πρόσφυγες και κλειστούμε στο καβούκι μας, τότε θα έχουμε χώρες που δεν θα μπορούν να σταθούν οικονομικά και σε καμία περίπτωση η Ευρώπη θα έχει το 20% του ΑΕΠ παγκοσμίως”.

Αναφερόμενη τέλος στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, η κα Μπακογιάννη σημείωσε ότι ο τρόπος που συμπεριφέρεται προς την Ευρώπη, μπορεί να είναι ο μοχλός για να την ενώσει. Μπορεί όπως είπε να δημιουργήσει υγιή αντανακλαστικά και να την ενώσει σε όλα τα επίπεδα. Οι εργασίες του οικονομικού φόρουμ συνεχίζονται και με ενδιαφέρον αναμένεται η επίσημη τελετή έναρξης με την ομιλία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και