Βελτιωμένο το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη, για τρίτο συνεχή μήνα

2 λεπτά ανάγνωση
5 Ιανουαρίου 2015

Βελτιωμένο εμφανίζεται το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη, για τρίτο συνεχή μήνα, τον Ιανουάριο, με τις προσδοκίες των επενδυτών και των αναλυτών σχετικά με τις μακροπρόθεσμες οικονομικές εξελίξεις να ενισχύονται στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου εξαμήνου.

Ο δείκτης Sentix, ο οποίος αποτυπώνει το κλίμα μεταξύ επενδυτών και αναλυτών στην Ευρωζώνη, αυξήθηκε στο +0,9 τον Ιανουάριο από -2,5 τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για -1,0.

Ο δείκτης επέστρεψε, έτσι, σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2014.

«Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική, διότι από τον προηγούμενο μήνα αντιμετωπίζουμε τις νέες εκλογές στην Ελλάδα ως άλλο ένα τεστ αντοχής στην Ευρωζώνη. Ωστόσο, οι επενδυτές θεωρούν σαφέστατα όλο και περισσότερο ότι η Ελλάδα είναι ένα μεμονωμένο πρόβλημα, που δεν θα επηρεάσει πολύ την υπόλοιπη Ευρωζώνη», αναφέρει το Sentix στην ανακοίνωσή του.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο 2,9% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο – Στο 1,7% στην Ευρωζώνη

Ελαφρώς υψηλότερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί στα προκαταρκτικά στοιχεία υπολογίστηκε από την
Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

ΤτΕ: Στο 2,9% ο πληθωρισμός το 2025 – Γιατί η Ελλάδα κινείται πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης

Η Τράπεζα της Ελλάδος αποδίδει τη διατήρηση του υψηλότερου πληθωρισμού στην Ελλάδα,

Στο 2,8% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο – Στο 1,7% στην Ευρωζώνη

Οι πληθωριστικές πιέσεις στην Ελλάδα επιμένουν, σύμφωνα με τη Eurostat τον Ιανουάριο,