Βελτίωση οικον. κλίματος Eυρωζώνης το Μάιο, υψηλό σχεδόν 5 ετών στην Ελλάδα

2 λεπτά ανάγνωση
30 Μαΐου 2013

Η εμπιστοσύνη στην οικονομία της ευρωζώνης βελτιώθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν το Μάιο, με το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα να διαμορφώνεται στο υψηλότερο σημείο από τον Οκτώβριο του 2008.

Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν την Πέμπτη, το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα σκαρφάλωσε στο 93,8 τον Μάιο από 89,2 τον Απρίλιο. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στο σύολο της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,8 μονάδες στο 89,4, προσφέροντας μια ελπίδα για ανάκαμψη της οικονομίας φέτος. Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι θα διαμορφωθεί στο 89,0.

Η εμπιστοσύνη βελτιώθηκε και στις πέντες μεγάλες οικονομίες της ευρωζώνης – Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία – και μάλιστα σε όλους τους κλάδους εκτός του κατασκευαστικού.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη»

Οι εξελίξεις στον πόλεμο των ΗΠΑ με το Ιράν ήταν το πρώτο

Γερμανία: Στο 6,3% ο πληθωρισμός χονδρικής τον Απρίλιο

Η Γερμανία καταγράφει νέο κύμα πληθωριστικών πιέσεων, καθώς ο πληθωρισμός χονδρικής εκτινάχθηκε
Τασεις επενδυσεων στην Ελλαδα

Ο δρόμος προς την απόλυτη κανονικότητα και την υποχώρηση του ελληνικού χρέους στο 100% του ΑΕΠ

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εξήρε την ομάδα του Οργανισμού