Βρετανία:Πάνω από τις προβλέψεις ο πληθωρισμός

3 λεπτά ανάγνωση
15 Οκτωβρίου 2013

Σε επίπεδα υψηλότερα του αναμενόμενου διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Σεπτέμβριο, ενώ οι τιμές κατοικιών παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων σχεδόν τριών ετών, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού παρέμεινε αμετάβλητο στο 2,7% του Αυγούστου, έναντι εκτιμήσεων για μείωσή του στο 2,6%.

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, οι τιμές των βρετανικών ομολόγων υποχώρησαν περαιτέρω, ωθώντας τις αποδόσεις σε υψηλά τριών εβδομάδων.

Ωστόσο, ξεχωριστά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα έδειξαν πως ο πληθωρισμός που αφορά τις τιμές στη βιομηχανία παρουσίασε μεγάλη επιβράδυνση τον Σεπτέμβριο.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές κατοικίας αυξήθηκαν κατά 3,8% τη χρονιά μέχρι τον Αύγουστο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Οκτώβριο του 2010, σύμφωνα με τη βρετανική στατιστική υπηρεσία.

Με ενδιαφέρον αναμένεται την Τετάρτη το ποσοστό της ανεργίας, που εκτιμάται ότι παρέμεινε στο 7,7% τον Αύγουστο.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν: Τί αλλάζει σε πετρέλαιο, χρηματιστήρια και επιτόκια – Το νέο σκηνικό στις αγορές

Ραγδαία μεταστροφή καταγράφεται στις διεθνείς αγορές, μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας μεταξύ

Ενεργειακό σοκ και ομόλογα: Ο πόλεμος ανεβάζει επιτόκια και πιέζει την οικονομία

Η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή προκαλεί ήδη ισχυρές αναταράξεις στην

Eurobank: Ισχυρό ξεκίνημα της ελληνικής οικονομίας στο α΄3μηνο

Η ελληνική οικονομία παρουσίασε θετικά αποτελέσματα το πρώτο τρίμηνο του 2026, με