Brexit: Να καταστούν ενιαίο σύνολο τα αγαθά και οι υπηρεσίες ζητά το Λονδίνο

3 λεπτά ανάγνωση
21 Αυγούστου 2017

Η Βρετανία προέτρεψε σήμερα την ΕΕ να μη διαχωρίσει τα αγαθά από τις υπηρεσίες σε οποιαδήποτε συμφωνία προκύψει για το Brexit, παρουσιάζοντας δύο νέα έγγραφα με τις θέσεις της σε μια προσπάθεια να πείσει την Ένωση να προχωρήσουν στη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων για τις μελλοντικές τους σχέσεις.

Η Βρετανία δήλωσε ότι θέλει τα προϊόντα που βρίσκονται ήδη στην αγορά να συνεχίσουν να πωλούνται χωρίς επιπρόσθετες απαιτήσεις μετά την αποχώρηση της από την Ένωση,κάτι που σύμφωνα με τον υπουργό για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, θα «δώσει στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές βεβαιότητα και εμπιστοσύνη».

Σε ανακοίνωση του, το υπουργείο παρουσίασε τρεις ακόμα αρχές, περιλαμβανομένων μέτρων αποφυγής της περιττής αλληλοεπικάλυψης των ενεργειών συμμόρφωσης και διευκόλυνσης της συνεχής εποπτείας των προϊόντων.

Ωστόσο, λαμβάνοντας αποστάσεις από τις προτάσεις της ΕΕ μέχρι στιγμής, το έγγραφο ανέφερε ότι η παροχή αγαθών και υπηρεσιών θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ενιαίο σύνολο – για παράδειγμα, το συμβόλαιο συντήρησης που συνοδεύει την πώληση ενός ανελκυστήρα – και όχι ως ξεχωριστά θέματα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Δασμούς ύψους 25% στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά οχήματα ανακοίνωσε ο Ντ. Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέφυγε ξανά σε ένα από τα αγαπημένα του όπλα.

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ράλι με… ρωγμές – Προειδοποίηση για πτώση έως 15% από BofA, επιφυλακτική στάση από Barclays

Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν άνοδο, ωστόσο επενδυτικοί οίκοι προειδοποιούν ότι το ράλι