Γ. Βρούτσης: Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις

4 λεπτά ανάγνωση
31 Ιουλίου 2013

«Δεν πρόκειται να μειωθεί καμία σύνταξη» διαβεβαίωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. «Δε θα μειωθούν οι συντάξεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εξορθολογίζουμε το σύστημα όπου χρειάζεται» τόνισε. Με το νέο σύστημα διασφαλίζεται ότι οι επόμενες γενιές θα πάρουν και επικουρική σύνταξη και εφάπαξ που τους αναλογεί διευκρίνισε ο υπουργός.

«Η κατεύθυνση που έχω είναι το ασφαλιστικό να κρατηθεί και να διατηρήσει τις δυνάμεις του κάνουμε προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα με ελέγχους και προσπάθειες δημοσιονομικής παρέμβασης για να δίνει με ασφάλεια τις συντάξεις στους ανθρώπους» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το εφάπαξ ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι καταβάλλεται κανονικότατα με μεγάλη ταχύτητα. «Αν δεν παίρναμε το δάνειο των 40 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο δεν θα μπορούσαμε να καταβάλουμε το εφάπαξ» επισήμανε.

Ο ανέφερε ότι με το ηλεκτρονικό σύστημα «Ήλιος», μετά από 20 χρόνια αναβλητικότητας, το κράτος ξέρει ακριβώς ποιοι παίρνουν σύνταξη και δεν υπάρχει ούτε μια πλασματική σύνταξη.

«Σήμερα η συνταξιοδοτική δαπάνη φτάνει τα 27 δισ. το χρόνο το 55% από αυτά προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν έχει οικονομική αυτοδυναμία το ασφαλιστικό σύστημα» διευκρίνισε.

Διαμήνυσε δε, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ αναγνώρισε ότι δεν είναι υψηλό το επίπεδο συμμετοχής στη ρύθμιση.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίδομα €300 σε 1,87 εκατ. δικαιούχους – Διευρύνονται τα κριτήρια, αυξήσεις συντάξεων το 2027

Σημαντική ενίσχυση για εκατομμύρια πολίτες φέρνει το νέο πακέτο στήριξης.

Π. Χαϊκάλης: Άλλος ένας Υφυπουργός χωρίς πτυχίο – Οι μειώσεις των συντάξεων ένα από τα έργα του

Η περίπτωση του Παύλου Χαϊκάλη αναδεικνύει τη διαχρονική συζήτηση για τα τυπικά

Συντάξεις Απριλίου 2026: Πότε πληρώνονται – Όλες οι ημερομηνίες

Οι πληρωμές των συντάξεων Απριλίου 2026 έγιναν νωρίτερα, στο τέλος Μαρτίου, λόγω