Citi: «Αμφιβάλουμε ότι μπορεί να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018»

3 λεπτά ανάγνωση
15 Δεκεμβρίου 2017

Στην εκτέλεση του προϋπολογισμού το πρώτο 11μηνο του έτους αναφέρεται σε νέο της report η Citibank.

Σημειώνει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δείχνει να έχει μειωθεί το 2017 έναντι του 1,6% του ΑΕΠ που παρουσιάστηκε το 2016. Τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού είναι λιγότερο ασταθή από αυτά της γενικής κυβέρνησης αλλά τα τελευταία είναι τα κρίσιμα για τους στόχους του προγράμματος.

Τα στοιχεία υπονοούν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης έχει επίσης μειωθεί σημαντικά από το 3,4% του ΑΕΠ που κατεγράφη το 2016, αν και παραμένει εντός ορίων του στόχου για 2,4% που έβαλε η κυβέρνηση.

Τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού υποδεικνύουν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης έχει επίσης μειωθεί σημαντικά από το 3,4% του ΑΕΠ το 2016, αν και αυτό πιθανώς εξακολουθεί να είναι συμβατό με τον κυβερνητικό στόχο του 2,4% του ΑΕΠ.

H Citi επισημαίνει ότι μπορεί να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% ή περισσότερο το 2018 και ακόμα και αν επιτευχθεί ότι θα είναι διατηρήσιμο για πάνω από ένα χρόνο όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα. Το μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα φέτος είναι πιθανότατα πίσω από τη σχετικά βελτιωμένη απόδοση του ΑΕΠ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Forza Grecia! Χρονιά-ορόσημο για το ελληνικό χρέος το 2026

Χρονιά ορόσημο για το ελληνικό χρέος θα αποτελέσει το 2026 καθώς η

S&P: Επιβράδυνση στο 1,7% για την Ελλάδα – Πληθωρισμός 4,2% και ανησυχία για ενέργεια και τουρισμό

Μήνυμα επιβράδυνσης αλλά και ανθεκτικότητας στέλνει η Standard & Poor’s για την

Ευρώπη: Σκιά επιβράδυνσης στην ανάπτυξη – Πιέσεις από ενέργεια και επιτόκια

Αυξανόμενη ανησυχία προκαλούν οι ενδείξεις επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.