Citigroup: Τον Γενάρη το QE της ΕΚΤ

2 λεπτά ανάγνωση
10 Νοεμβρίου 2014

«Η ΕΚΤ κατέστησε σαφή τη σπουδαιότητα αύξησης του ισολογισμού, μέσω της ενεργοποίησης του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων» εκτιμά η Citigroup.

«Η πλειονότητα των μελών του εκτελεστικού συμβουλίου τάσσεται υπέρ της τάχιστης δράσης, προτού οι κίνδυνοι για τη σταθερότητα των τιμών αυξηθούν σε επικίνδυνα επίπεδα» αναφέρει εν συνεχεία.

Με τον πληθωρισμό να παραπαίει και την ανάπτυξη να αναζητείται ακόμη, η Citigroup υπογραμμίζει πως η ανακοίνωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης είναι αναπόφευκτη. «Η πιθανότερη ημερομηνία για την ενεργοποίηση του προγράμματος είναι στις 22 Ιανουαρίου του 2015, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της ΕΚΤ για το νέο έτος» υπερθεματίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Citi: Η Ελλάδα ξεπερνά την Ευρωζώνη έως το 2028 – Ανάπτυξη 1,8% και χρέος χαμηλότερο από της Ιταλίας

Ταχύτερη ανάπτυξη για την Ελλάδα έναντι της Ευρωζώνης προβλέπει η Citigroup έως

Fed, ΕΚΤ και BoJ στη σκιά του πετρελαίου – Η εβδομάδα που κρίνει επιτόκια και αγορές

Η Fed, η ΕΚΤ και η Τράπεζα της Ιαπωνίας αποφασίζουν αυτή την

Τί συμβαίνει στην Ευρώπη;

Αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη είναι ένα κοινωνικό ξέσπασμα με σαφή πολιτική