Δικαστική εντολή στην Αργεντινή να πληρώσει χρέος $1,4 δισ.

2 λεπτά ανάγνωση
23 Αυγούστου 2013

Εντολή στην κυβέρνηση της Αργεντινής να καταβάλει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση σε ορισμένους πιστωτές της, οι οποίοι έχασαν τα χρήματά τους κατά την ιστορική πτώχευση της λατινοαμερικανικής χώρας το 2001, έδωσε την Παρασκευή το Δεύτερο Εφετείο των Ηνωμένων Πολιτειών, επικυρώνοντας την πρωτόδικη απόφαση του 2012.

Η εκτέλεση της απόφασης θα αναβληθεί εν όψει της έφεσης που θα ασκήσει το Μπουένος Άιρες, προσφεύγοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η όλη υπόθεση πηγάζει από την πτώχευση της Αργεντινής το 2001, όταν τα ομόλογα της χώρας έχασαν κάθε αξία, και η κυβέρνηση έχασε κάθε δυνατότητα αποπληρωμής του υπέρογκου δημόσιου χρέους της.

Αρνούμενοι ωστόσο να αποδεχθούν την απώλεια των χρημάτων τους, το επενδυτικό fund NML Capital και 18 άλλοι πιστωτές μήνυσαν την αργεντίνικη κυβέρνηση.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νέα κανονικότητα του ακριβού χρήματος, οι προκλήσεις του χρέους και οι «τιμωροί» των ομολόγων

Σε υψηλά έως και 30 ετών σκαρφάλωσαν τα κόστη δανεισμού διεθνώς με

Το Brent φλερτάρει με τα $100 – Φόβοι για νέα έκρηξη στα $120

Νέα ένταση στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου, έξι μήνες μετά την έναρξη της

Η αμερικανική οικονομία κατεβάζει ταχύτητα – Στο 1,5% η ανάπτυξη

Η αμερικανική οικονομία έχασε σημαντική ταχύτητα κατά το δεύτερο τρίμηνο, καθώς το