Ντράγκι: Κατακερματισμένη η αγορά πιστώσεων

2 λεπτά ανάγνωση
27 Φεβρουαρίου 2013

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές στην ευρωζώνη συνεχίζουν να μην λειτουργούν ικανοποιητικά, με τις εταιρείες και τους καταναλωτές να δυσκολεύονται να λάβουν δάνεια σε κάποιες χώρες, ανέφερε την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

“Την ώρα που οι αγορές κρατικού χρέους έχουν βελτιωθεί, ο τραπεζικός δανεισμός είναι κατακερματισμένος στην ευρωζώνη. Σε κάποιες χώρες είναι πολύ δύσκολο να χορηγηθεί πίστωση” ανέφερε ο κ. Ντράγκι.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ντράγκι αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι τα μέτρα έκτακτης ρευστότητας της ΕΚΤ (LTRO) θα ασκήσουν πιέσεις στον πληθωρισμό.

Παράλληλα, ο κ. Ντράγκι υπερασπίστηκε το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων “OMT”, λέγοντας ότι θα λειτουργήσει και υπέρ των Γερμανών φορολογουμένων.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ – PPC blue Ρουμανίας: Εγκαθιστούν 106 σημεία ταχείας και υπερταχείας φόρτισης σε μεγάλες ευρωπαϊκές διαδρομές

Νέα ευρωπαϊκή χρηματοδότηση εξασφάλισαν από κοινού η ΔΕΗ και η PPC blue

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη»

Οι εξελίξεις στον πόλεμο των ΗΠΑ με το Ιράν ήταν το πρώτο