Ντράγκι: Μεγάλος ο κίνδυνος οπισθοδρόμησης

2 λεπτά ανάγνωση
23 Ιανουαρίου 2014

Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung της Ελβετίας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, εφιστά την προσοχή ως προς την υπερβολική αισιοδοξία σχετικά με την οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης, λέγοντας ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικοί κίνδυνοι για οπισθοδρομήσεις στην ανάκαμψη.

Ο Ντράγκι δηλώνει ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τον πληθωρισμό ή τον αποπληθωρισμό. “Εχουμε ενθαρρυντικές ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης στην ευρωζώνη, αλλά αυτή είναι ακόμη ασθενής και άνιση”.

“Γενικά, ο κίνδυνος οπισθοδρόμησης είναι μεγάλος. Θα ήμουν πολύ προσεκτικός ως προς τη διαμόρφωση μίας υπερβολικά αισιόδοξης πρόβλεψης”, προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ράλι με… ρωγμές – Προειδοποίηση για πτώση έως 15% από BofA, επιφυλακτική στάση από Barclays

Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν άνοδο, ωστόσο επενδυτικοί οίκοι προειδοποιούν ότι το ράλι