Eξάμηνη παράταση ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες από ΕΚΤ

3 λεπτά ανάγνωση
14 Ιανουαρίου 2015

Η ΕΚΤ έδωσε σήμερα εξάμηνη παράταση ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες καθώς αποφάσισε να παρατείνει το πρόγραμμα εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου για την έκδοση τραπεζικών ομολόγων.

Πρόκειται για τα περίφημα ομόλογα του “πυλώνα 2” τα οποία έληγαν το Μάρτιο, μέσω των οποίων οι τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική Alpha Πειραιώς και Eurobank) έχουν αντλήσει ρευστότητα περίπου 20 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ.

Επισημαίνεται ωστόσο, ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ η ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες είναι διασφαλισμένη εφόσον η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα.

Έτσι πριν από λίγο η απόδοση του 3ετούς ομολόγου ( η οποία είχε σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο τις τελευταίες ημέρες) υποχώρησε κατά 10% – και συγκεκριμένα στο 9,99% – επιστρέφοντας στα επίπεδα που κυμαίνονταν στις 29 Δεκεμβρίου.

Κάτω από το φράγμα του 9%, και συγκεκριμένα στο 8,99%, υποχώρησε και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου (με απόδοση 0,42%) να περιορίζεται στο 8,57%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Στάση αναμονής με χαμηλό τζίρο – Πιέσεις σε τράπεζες και blue chips

Σε υποτονικό κλίμα κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να

Ευρώπη: Σκιά επιβράδυνσης στην ανάπτυξη – Πιέσεις από ενέργεια και επιτόκια

Αυξανόμενη ανησυχία προκαλούν οι ενδείξεις επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.

Χρηματιστήριο: Εβδομάδα διόρθωσης – Στο επίκεντρο η ΔΕΗ και η ΑΜΚ των €4 δισ.

Με απώλειες έκλεισε μια έντονα διορθωτική εβδομάδα στο Χρηματιστήριο, με το ενδιαφέρον