ΕΚΤ και BoE “ανέβασαν” την Ευρώπη

2 λεπτά ανάγνωση
5 Σεπτεμβρίου 2013

Ανοδικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκης Κεντρικής Τράπεζας και της Tράπεζας της Αγγλίας BoE.

Η ευρωπαϊκή χρηματιστηριακή αγορά δέχτηκε θετικά το γεγονός ότι η ΕΚΤ και η BoE αποφάσισαν να διατηρήσουν τη χαλαρή νομισματική τους πολιτική καθώς και να κρατήσουν τα επιτόκια σε υψηλό χαμηλό.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,70% στις 6.519 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε κέρδη 0,42% στις 3.997 και στην Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραψε άνοδο 0,28% στις 8.219 μονάδες.

Στο Μιλάνο ο FTSE MIB κατέγραψε κέρδη 0,54% στις 16.803 μονάδες και στην Μαδρίτη ο IBEX 35 ενισχύθηκε 0,41% στις 8.526

Ο Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,55% στις 304 μονάδες. Ο δείκτης κατέγραψε απώλειες 2,4% τη περασμένη εβδομάδα εν μέσω ανησυχίας για την στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Done deal» η αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ – Ενισχύονται οι δημοσιονομικοί φόβοι

H αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι το πιο πιθανό

Ισπανία: Στο 3,6% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Μάϊο

Ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στην Ισπανία, που υπολογίζεται με βάση τα πρότυπα της

Γαλλία: Στο 2,8% ο πληθωρισμός τον Μάϊο

Οι τιμές καταναλωτή στη Γαλλία αυξήθηκαν με ηπιότερο ρυθμό από ό,τι ανέμεναν