ΕΚΤ: Μικρή μείωση 0,6% των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες

3 λεπτά ανάγνωση
25 Ιουλίου 2013

Μικρή μείωση της τάξεως του 0,6% εμφάνισαν οι καταθέσεις των ιδιωτών στις ελληνικές τράπεζες τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Μεγαλύτερη ήταν, ωστόσο, η πτώση των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, που μειώθηκαν κατά 7,6% στα 37,6 δισ. ευρώ, έπειτα από μείωση περίπου 2% που είχαν εμφανίσει τον Μάιο.

Οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων παραμένουν σε ισχύ στην Κύπρο και προβλέπονται ανώτατα όρια στις μεταβιβάσεις που μπορούν να κάνουν οι καταθέτες από τους λογαριασμούς τους. Ωστόσο, η Λευκωσία χαλαρώνει σταδιακά τους ελέγχους αυτούς.

Στις άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης, οι καταθέσεις παρέμειναν σχετικά σταθερές. Στην Ιταλία και την Πορτογαλία μειώθηκαν οριακά κατά 0,1%, ενώ στην Ισπανία αυξήθηκαν κατά 1%.

Τα στοιχεία της ΕΚΤ είναι εποχικά προσαρμοσμένα και διαφέρουν ελαφρώς από τα στοιχεία που ανακοινώνουν οι εθνικές κεντρικές τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης. Τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τις καταθέσεις από τις κεντρικές κυβερνήσεις και άλλες τράπεζες.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Deutsche Bank: Νέες αναβαθμίσεις στις ελληνικές τράπεζες – Η Eurobank κορυφαία επιλογή

Ψήφο εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες δίνει η Deutsche Bank.

«Done deal» η αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ – Ενισχύονται οι δημοσιονομικοί φόβοι

H αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι το πιο πιθανό

Ισπανία: Στο 3,6% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Μάϊο

Ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στην Ισπανία, που υπολογίζεται με βάση τα πρότυπα της