ΕΚΤ: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι

2 λεπτά ανάγνωση
28 Ιουνίου 2017

Πηγές της ΕΚΤ κάνουν λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεων του Μάριο Ντράγκι, διαψεύδοντας τα σενάρια περί σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας, ο κ. Ντράγκι έστειλε μήνυμα ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να «ανεχτεί μία περίοδο χαμηλότερου πληθωρισμού» και όχι ότι «ετοιμάζεται για άμεση απόσυρση των διευκολυντικών μέτρων».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο επικεφαλής της ΕΚΤ επιθυμούσε να προετοιμάσει τις αγορές για μία απόφαση σχετικά με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, χωρίς ωστόσο, να προεξοφλήσει κάποια συγκεκριμένη δράση.

Σημειώνεται ότι η δήλωση του Μάριο Ντράγκι ότι «οι αποπληθωριστικές δυνάμεις έχουν αντικατασταθεί από πληθωριστικές» έχει οδηγήσει το ευρώ στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 μηνών.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρώπη: Σκιά επιβράδυνσης στην ανάπτυξη – Πιέσεις από ενέργεια και επιτόκια

Αυξανόμενη ανησυχία προκαλούν οι ενδείξεις επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

ΕΚΤ: Σενάρια για αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο – Ανατροπή προσδοκιών στις αγορές

Ανατροπή στο βασικό σενάριο των αγορών καταγράφεται για την European Central Bank.