ΕΚΤ: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι

2 λεπτά ανάγνωση
28 Ιουνίου 2017

Πηγές της ΕΚΤ κάνουν λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεων του Μάριο Ντράγκι, διαψεύδοντας τα σενάρια περί σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας, ο κ. Ντράγκι έστειλε μήνυμα ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να «ανεχτεί μία περίοδο χαμηλότερου πληθωρισμού» και όχι ότι «ετοιμάζεται για άμεση απόσυρση των διευκολυντικών μέτρων».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο επικεφαλής της ΕΚΤ επιθυμούσε να προετοιμάσει τις αγορές για μία απόφαση σχετικά με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, χωρίς ωστόσο, να προεξοφλήσει κάποια συγκεκριμένη δράση.

Σημειώνεται ότι η δήλωση του Μάριο Ντράγκι ότι «οι αποπληθωριστικές δυνάμεις έχουν αντικατασταθεί από πληθωριστικές» έχει οδηγήσει το ευρώ στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 μηνών.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ – PPC blue Ρουμανίας: Εγκαθιστούν 106 σημεία ταχείας και υπερταχείας φόρτισης σε μεγάλες ευρωπαϊκές διαδρομές

Νέα ευρωπαϊκή χρηματοδότηση εξασφάλισαν από κοινού η ΔΕΗ και η PPC blue

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

HSBC: «Ψηφίζει» Eurobank και Πειραιώς – Βλέπει ράλι έως 48% στις ελληνικές τράπεζες

Ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες δίνει η HSBC, διατηρώντας σύσταση «buy»