Fed: Σχεδιάζει σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων – ο πληθωρισμός αναμένεται να μείνει κάτω από το 2%

2 λεπτά ανάγνωση
23 Φεβρουαρίου 2018

Συνέχιση της σταθερής ανάπτυξης προβλέπει η Fed, στην έκθεσή της στο Κογκρέσο, ενώ παράλληλα δεν βλέπει σημαντικούς κινδύνους στον ορίζοντα που θα μπορούσαν να παγώσουν τον σχεδιαζόμενο ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της.

Στην εξαμηνιαία της έκθεση, η κεντρική τράπεζα καταγράφει μια ευρεία βελτίωση της αμερικάνικης οικονομίας, προβλέποντας άνοδο του πληθωρισμού. Ωστόσο, ο πληθωρισμός αναμένεται για άλλη μια χρονιά να μείνει κάτω από το στόχο του 2%.

Εν τω μεταξύ, η Fed σημειώνει πως το εργατικό κόστος δεν αυξάνεται με γρήγορο ρυθμό παρά την εξαιρετικά ισχυρή αγορά εργασίας, ενώ επισημαίνει ότι οι τεχνολογικές αλλαγές να οδηγούν σε χαμηλότερο πληθωρισμό παγκοσμίως.

Η κεντρική τράπεζα στην έκθεσή της επαναβεβαιώνει ότι σχεδιάζει σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων, επισημαίνει όμως ότι έχει σκοπό να κρατήσει τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο 4,6% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Ισχυρή επιτάχυνση παρουσίασε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο, εν μέσω ευρύτερα

Forza Grecia! Χρονιά-ορόσημο για το ελληνικό χρέος το 2026

Χρονιά ορόσημο για το ελληνικό χρέος θα αποτελέσει το 2026 καθώς η

Εκτίναξη στις τιμές καυσίμων στις ΗΠΑ – Στο κόκκινο λόγω γεωπολιτικής κρίσης

Οι τιμές της βενζίνης στα πρατήρια στις ΗΠΑ αυξήθηκαν φθάνοντας στο υψηλότερο