Γ. Βρούτσης: Aνακάμπτονται οι αυξητικοί ρυθμοί της ανεργίας

8 λεπτά ανάγνωση
5 Σεπτεμβρίου 2013

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» για το μήνα Αύγουστο ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε ότι, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι οι αυξητικοί ρυθμοί της ανεργίας ανακόπτονται και η αγορά εργασίας εισέρχεται σε φάση σταθεροποίησης.

Σημείωσε ότι για έκτο συνεχή μήνα το ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων στην ιδιωτική μισθωτή οικονομία εξακολουθεί να είναι θετικό.

Ο κ. Βρούτσης πρόσθεσε ότι το ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων στο οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος 2013 είναι πλεονασματικό, καθώς δημιουργήθηκαν 102.580 νέες θέσεις εργασίας και αποτελεί το οκτάμηνο με την υψηλότερη επίδοση από το 2008.

Φέτος, σημείωσε, είχαμε τον καλύτερο Αύγουστο της τελευταίας δεκαετίας, με θετικές ροές απασχόλησης ύστερα από πολλά χρόνια, καθώς δημιουργήθηκαν 10.969 νέες θέσεις εργασίας.

Σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της απασχόλησης τον Αύγουστο διαδραμάτισε προφανώς η αυξημένη τουριστική κίνηση.

Ωστόσο τόνισε πως δεν πρέπει όμως να παραβλέψουμε και τη συμβολή των εντατικών ελέγχων της Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και των νέων ιδιαίτερα υψηλών προστίμων για την αδήλωτη εργασία, των υψηλότερων που έχουν ποτέ επιβληθεί και που οδήγησαν σε μεγαλύτερη συμμόρφωση των εργοδοτών.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» για το μήνα Αύγουστο ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε τα εξής:

«Τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» για το μήνα Αύγουστο  – τα οποία μου παρέδωσαν χθες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας – επιβεβαιώνουν, για μια ακόμη φορά, την εκτίμηση ότι οι αυξητικοί ρυθμοί της ανεργίας ανακόπτονται και η  αγορά εργασίας εισέρχεται σε φάση σταθεροποίησης.

• Για έκτο συνεχή μήνα το ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων στην ιδιωτική μισθωτή οικονομία εξακολουθεί να είναι θετικό
• Το ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων στο οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος 2013 είναι πλεονασματικό, καθώς δημιουργήθηκαν 102.580 νέες θέσεις εργασίας και αποτελεί το οκτάμηνο με την υψηλότερη επίδοση από το 2008
• Φέτος, είχαμε τον καλύτερο Αύγουστο της τελευταίας δεκαετίας, με θετικές ροές απασχόλησης ύστερα από πολλά χρόνια, καθώς δημιουργήθηκαν 10.969 νέες θέσεις εργασίας.

Σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της απασχόλησης τον Αύγουστο διαδραμάτισε προφανώς η αυξημένη τουριστική κίνηση.
Δεν πρέπει όμως να παραβλέψουμε και τη συμβολή των εντατικών ελέγχων της Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και των νέων ιδιαίτερα υψηλών προστίμων για την αδήλωτη εργασία, των υψηλότερων που έχουν ποτέ επιβληθεί και που οδήγησαν σε μεγαλύτερη συμμόρφωση των εργοδοτών».

Επισυνάπτεται το αρχείο: ΕΡΓΑΝΗ 2013

http://marketnews.gr/wp-content/uploads/2022/03/Marketnews_Erganh_8mhno.pdf

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και