Γαλλία: «Ψαλίδι» €3 δισ. ανακοινώνει ο Ολάντ

2 λεπτά ανάγνωση
17 Ιουλίου 2013

Σε περικοπές ύψους 3 δισ. ευρώ θα προχωρήσει η κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ, με το γάλλο Πρόεδρο να αναμένεται να κάνει σήμερα τις συγκεκριμένες εξαγγελίες.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι εξοικονομήσεις αποτελούν μέρος του προγράμματος του Ολάντ για εκσυγχρονισμό των κυβερνητικών υπηρεσιών.

 

Με βάση τη χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος σε δημοσιογράφους, οι εξοικονομήσεις ποικίλουν από περικοπές στις προξενικές υπηρεσίες μέχρι εξάλειψη των ειδικών τιμών χαμηλής φορολογίας σε καύσιμα ντίζελ για αγρότες και ψαράδες.

Στις 14 Ιουλίου, ο γάλλος πρόεδρος είχε δηλώσει σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2014 ότι θα αυξήσει τις φορολογίες «μόνο εάν είναι αναπόφευκτο».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurobank – Γαλλία: Οι προεδρικές εκλογές δυσχεραίνουν τη δημοσιονομική εξυγίανση

Η Γαλλία αντιμετωπίζει επίμονες δημοσιονομικές ανισορροπίες που αποκαλύπτουν διαχρονικές αδυναμίες του οικονομικού

Τί συμβαίνει στην Ευρώπη;

Αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη είναι ένα κοινωνικό ξέσπασμα με σαφή πολιτική

Γαλλία: Χρέος-ρεκόρ στο 119% του ΑΕΠ – Το δημοσιονομικό «τσουνάμι» απειλεί την Ευρώπη

Σε επικίνδυνη δημοσιονομική τροχιά κινείται πλέον η Γαλλία, καθώς το δημόσιο χρέος