Γαλλία: Το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής στον καθηγητή που αποκεφάλισε ισλαμιστής

2 λεπτά ανάγνωση
20 Οκτωβρίου 2020

Ο 47χρονος Σαμιέλ Πατί, ο Γάλλος καθηγητής Ιστορίας και Γεωγραφίας, ο οποίος αποκεφαλίστηκε την περασμένη Παρασκευή από έναν ύποπτο ισλαμιστή, θα τιμηθεί μετά θάνατον με την ύψιστη διάκριση της χώρας του, το μετάλλιο της “Λεγεώνας της Τιμής”, δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV ο υπουργός Παιδείας Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ.

Ο Πατί δολοφονήθηκε έξω από το σχολείο όπου δίδασκε, υπό το φως της ημέρας, σε ένα μεσοαστικό προάστιο του Παρισιού από έναν 18χρονο τσετσενικής καταγωγής, τον οποίο στη συνέχεια πυροβόλησαν και σκότωσαν αστυνομικοί.

Ο δράστης θέλησε να εκδικηθεί τον καθηγητή επειδή είχε δείξει στους μαθητές του σατιρικά σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ σε ένα μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης. Οι μουσουλμάνοι θεωρούν βλασφημία την απεικόνιση του Προφήτη.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurobank – Γαλλία: Οι προεδρικές εκλογές δυσχεραίνουν τη δημοσιονομική εξυγίανση

Η Γαλλία αντιμετωπίζει επίμονες δημοσιονομικές ανισορροπίες που αποκαλύπτουν διαχρονικές αδυναμίες του οικονομικού

Τί συμβαίνει στην Ευρώπη;

Αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη είναι ένα κοινωνικό ξέσπασμα με σαφή πολιτική

Γαλλία: Χρέος-ρεκόρ στο 119% του ΑΕΠ – Το δημοσιονομικό «τσουνάμι» απειλεί την Ευρώπη

Σε επικίνδυνη δημοσιονομική τροχιά κινείται πλέον η Γαλλία, καθώς το δημόσιο χρέος