Γερμανία: Στο 1,5% η ανάπτυξη το 2014

2 λεπτά ανάγνωση
15 Ιανουαρίου 2015

Επιτάχυνση παρουσίασε η οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία το 2014, εμφανίζοντας σταθεροποίηση στο τέλος της χρονιάς μετά την επιβράδυνση που είχε σημειώσει το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis, το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,5% το 2015, έναντι ανόδου μόλις 0,1% που είχε σημειώσει την προηγούμενη χρονιά.

Τα στοιχεία ανταποκρίθηκαν στα προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ρυθμό ανάπτυξης 1,5%, κατά μέσο όρο.

Η γερμανική οικονομία ήταν σε καλή κατάσταση το 2014, σχολίασε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Destatis, Ρόντριχ Έγκελερ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, η κατανάλωση των γερμανικών νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 1,1% το 2014, ενώ οι κρατικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 1%. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,7% έναντι 1,6% το 2013, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν άνοδο 3,3% έναντι ανόδου 3,1% ένα χρόνο νωρίτερα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο

Κ. Βελόπουλος: «Εμείς θα κάνουμε €500 αύξηση στους μισθούς, συντάξεις, δώρα»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι μια κυβέρνηση της Ελληνικής Λύσης θα προχωρούσε

Κ. Βελόπουλος: «Είναι αντιφατικό να φτωχεύουν οι Έλληνες και να πλουτίζουν οι πολιτικοί»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, δηλώνει πως «είναι αντιφατικό να φτωχεύουν οι Έλληνες και