Γιατί ξαφνικά οι ξένοι δεν αγοράζουν…

4 λεπτά ανάγνωση
20 Νοεμβρίου 2013

Αποχή δηλώνουν οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές από το Χ.Α., παρά τις διαδοχικές επισκέψεις τους το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, UBS, Morgan Stanley, BNP Paribas.

Οι συναλλαγές όχι απλώς έχουν μειωθεί κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ, τείνουν να σταθεροποιηθούν αισθητά χαμηλότερα. Κορυφαίοι Έλληνες διαχειριστές από εγχώρια τμήματα private banking, σχολιάζουν ότι η αγορά, όπως δείχνει η τάση, μπορεί να ισορροπήσει πιο κάτω.

Χρηματιστηριακά στελέχη της Eurobank, επισημαίνουν από την πλευρά τους ότι είναι συνηθισμένο φαινόμενο μέχρι την κατάταξη μιάς αγοράς από ξένο οίκο και εν προκειμένω του Χ.Α. από την Morgan Stanley, αλλαγή που ως γνωστόν θα γίνει και επισήμως στις 26 Νοεμβρίου, οι ξένοι αποστασιοποιούνται για κάποιο χρονικό διάστημα.

Προηγείται μία περίοδος front running σαν κι αυτή που ξεκίνησε από τα χαμηλά των 800 μονάδων, οδηγώντας τον γενικό δείκτη μέχρι τις 1.202 μονάδες και στη συνέχεια οι εντολές μοιάζουν να «παγώνουν».

Όπως τονίζουν τα ίδια στελέχη, η στάθμιση του Χ.Α. στους δείκτες της Morgan Stanley θεωρείται μικρή και μάλιστα ορίζεται σε μονοψήφιο αριθμό, που σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα μπορεί να δούμε εντολές σε επιλεγμένες μία ή δύο μετοχές. Όπως προκύπτει από το ταμπλό, μία από αυτές θα μπορούσε να είναι ο Τιτάνας, μετοχή που πλέον κινείται σε νέα υψηλά, στα επίπεδα των 20,50 ευρώ.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι οι ξένοι δεν ενδιαφέρονται τόσο για τις πολιτικές εξελίξεις, όσο για την πορεία της οικονομίας και όλα δείχνουν ότι το 2014 η χώρα θα περάσει σε ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ είναι πολύ σημαντικό ότι δεν γίνεται συζήτηση για το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο εν πολλοίς έχει προεξοφληθεί.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: «Μας αρέσει η Ελλάδα» – Νέο top pick η Πειραιώς με στόχο τα €12

Ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και στις τράπεζες δίνει η UBS.

Ελληνικές τράπεζες: Οι οίκοι βλέπουν νέο κύκλο αναβαθμίσεων – Τα μεγέθη που αλλάζουν το story

Τα ισχυρά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου αλλάζουν ξανά τις προσδοκίες για τις

Χρηματιστήριο: Οι ξένοι οίκοι ανεβάζουν τις προσδοκίες – Στο επίκεντρο οι τράπεζες

Το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει αφήσει πίσω του τις πολύ χαμηλές αποτιμήσεις των