Γιοχάνες Χαν: Να τερματιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία

2 λεπτά ανάγνωση
6 Νοεμβρίου 2018

Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση, ο Γιοχάνες Χαν, προτείνει με δηλώσεις του που δημοσιεύονται να τερματιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία.

«Μακροπρόθεσμα, θα ήταν πιο τίμιο η Τουρκία και η ΕΕ να ακολουθήσουν μια νέα κατεύθυνση και να τερματίσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Χαν στη Die Welt, γράφει η συντηρητική εφημερίδα στο φύλλο της που κυκλοφορεί σήμερα.

Η εμμονή στη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, οι οποίες άρχισαν το 2005 και ακόμη συνεχίζονται, κλείνουν τον δρόμο προς αυτή που ο Χαν θεωρεί ότι θα ήταν μια «ρεαλιστική, στρατηγική εταιρική σχέση».

Ωστόσο ο Χαν επισήμανε ότι επαφίεται στα κράτη-μέλη της ΕΕ να αποφασίσουν ποιον δρόμο θα πάρουν. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι η πλειοψηφία των χωρών-μελών τάσσεται υπέρ του επίσημου τερματισμού των διαπραγματεύσεων.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Δασμούς ύψους 25% στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά οχήματα ανακοίνωσε ο Ντ. Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέφυγε ξανά σε ένα από τα αγαπημένα του όπλα.

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ράλι με… ρωγμές – Προειδοποίηση για πτώση έως 15% από BofA, επιφυλακτική στάση από Barclays

Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν άνοδο, ωστόσο επενδυτικοί οίκοι προειδοποιούν ότι το ράλι