Goldman Sachs: Ανοδικές οι προοπτικές για JPY-CHF

2 λεπτά ανάγνωση
28 Ιανουαρίου 2014

Η αμερικανική τράπεζα σε έκθεσή της προς τους επενδυτές εκτιμά ότι τα νομισματικά προβλήματα και οι ανισορροπίες που αντιμετωπίζουν οι αναδυόμενες οικονομίες με πιο πρόσφατα τα προβλήματα που εμφανίστηκαν σε Αργεντινή και Τουρκία, είναι φαινόμενα που αυξάνουν την αβεβαιότητα των επενδυτών καθώς και τα επίπεδα κινδύνου.

Οι αναλυτές της Goldman εκτιμούν ότι τα παραπάνω σε συνδυασμό με τον περιορισμό των αναπτυξιακών ρυθμών που αναμένεται να παρουσιάσει η Κίνα το νέο έτος είναι πιθανό να ενισχύσουν το επόμενο διάστημα νομίσματα που θεωρούνται επενδυτικό καταφύγιο όπως το USD και περισσότερο τα νομίσματα του CHF και JPY.

“Aν η Κίνα λάβει συγκεκριμένα μέτρα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης είναι πιθανό το κλίμα αυτό να αναστραφεί” προβλέπουν οι αναλυτές της Goldman στο τέλος της έκθεσής τους.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Οι ξένοι οίκοι ανεβάζουν τις προσδοκίες – Στο επίκεντρο οι τράπεζες

Το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει αφήσει πίσω του τις πολύ χαμηλές αποτιμήσεις των

Goldman Sachs: 8 μύθοι για τις ευρωπαϊκές μετοχές και οι μεγάλες αλήθειες

Η Goldman Sachs βλέπει πιο θετικά την Ευρώπη απ’ όσο πιστεύει μεγάλο

Goldman Sachs: «Βλέπει» το Brent στα $80-90 – Μεγάλη πτώση στα παγκόσμια αποθέματα

Η GS βλέπει το Brent μεταξύ $80-90/βαρέλι, καθώς η ένταση στη ΜΑ