Goldman Sachs: Βλέπει πτώση του χρυσού πάνω από $200 μέχρι το τέλος του έτους

2 λεπτά ανάγνωση
8 Σεπτεμβρίου 2014

Με πρόσφατες δηλώσεις τους αναλυτές της Goldman Sachs φαίνεται να συνεχίζουν να πιστεύουν στη πτώση του χρυσού στις αγορές. Πιο συγκεκριμένα στόχος της Goldman για το 2014 είναι τα $1.050/ουγγιά.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο CNBC ο στρατηγικός αναλυτής της επενδυτικής τράπεζας Jeffrey Currie εκτίμησε ότι ο χρυσός έβρισκε στηρίξεις όλο το προηγούμενο διάστημα στις γεωπολιτικές εντάσεις σε Ουκρανία – Ρωσία και Ιράκ, αλλά και στο γεγονός ότι η αξία του χρήματος είχε υποχωρήσει μετά τη ποσοτική χαλάρωση που είχαμε δει από τις Κεντρικές Τράπεζες.

Πλέον με τη Fed όμως να έτοιμη να προχωρήσει προς μία σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της όλα τα βλέμματα των επενδυτών θα είναι συντονισμένα στις επόμενες επιλογές της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α για τη νομισματική πολιτική.

«Περιμένουμε ο χρυσός να υποχωρήσει στα $1.050 μέχρι το τέλος του έτους, με το πολύτιμο μέταλλο να κινείται αντίθετα σε σχέση με τις κινήσεις του δολαρίου».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Goldman Sachs: Ανεβάζει τον πήχη για Alpha, Eurobank και Πειραιώς

Η Goldman Sachs ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες.

Goldman Sachs: Στα$ 6,63 δισ. τα κέρδη του β΄ τριμήνου

Ισχυρή βελτίωση των μεγεθών της και υπέρβαση των εκτιμήσεων της αγοράς εμφάνισε

Goldman Sachs: Οι εναλλακτικές διαδρομές αλλάζουν την αγορά πετρελαίου

Η Goldman Sachs βλέπει νέο χάρτη στις ροές πετρελαίου του Κόλπου μετά