Goldman Sachs: Η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια

2 λεπτά ανάγνωση
5 Μαρτίου 2014

Σε σημερινή του ανακοίνωση ο αμερικανικός κολοσσός ούτε λίγο ούτε πολύ, τονίζει ότι η βελτίωση που έχουν παρουσιάσει τα macro της Ευρωζώνης είναι πολύ μικρή και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να «εκτροχιάσουν» την ΕΚΤ από το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να βοηθήσει την ευρωπαϊκή οικονομία οικονομία να ανακάμψει.

Συγκεκριμένα, η Goldman Sachs τονίζει ότι, η σημερινή άνοδος των λιανικών πωλήσεων και η βελτίωση των δεικτών PMI υπηρεσιών, το μόνο που μπορούν να καταφέρουν είναι να καθυστερήσουν απλά τις αποφάσεις που η ΕΚΤ οφείλει να λάβει. Η GS εκτιμά ότι τους επόμενους μήνες η ΕΚΤ θα πρέπει να λάβει έκτακτα μέτρα καθώς ο πληθωρισμός θα παραμείνει πολύ χαμηλότερα από το στόχο του 2,0%.

Η GS εκτιμά μια μείωση των επιτοκίων στο 0,10% από την επόμενη συνεδρίαση και όχι από την αυριανή, ενώ το ευρωπαϊκό QE δε βρίσκεται ακόμα στις προτεραιότητες της ΕΚΤ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βατερλό στα γαλλικά ομόλογα, η απόλυτη ανατροπή στον «χάρτη» των αγορών

Το περιθώριο να αποφύγει μια κρίση χρέους η Γαλλία, τελειώνει, με την

Fed, ΕΚΤ και BoJ στη σκιά του πετρελαίου – Η εβδομάδα που κρίνει επιτόκια και αγορές

Η Fed, η ΕΚΤ και η Τράπεζα της Ιαπωνίας αποφασίζουν αυτή την

Goldman Sachs: Κέρδη +15% για τις ελληνικές τράπεζες το 2027 – Οι τιμές-στόχοι

Θετικές προοπτικές για τις ελληνικές τράπεζες αναδεικνύει η Goldman Sachs.