Goldman Sachs: Θα επηρεάσει η Ελλάδα τις αποφάσεις της ΕΚΤ για QE;

2 λεπτά ανάγνωση
30 Δεκεμβρίου 2014

Η αποτυχία της Βουλής των Ελλήνων να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας αυξάνει την πολιτική αβεβαιότητα γύρω από τη δέσμευση της χώρας στα σχέδια προσαρμογής, στοιχείο που πιθανότατα θα συνεχίσει να βλάπτει τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία στο εγγύς μέλλον, επισημαίνει η Goldman Sachs.

“Ωστόσο, δεν νομίζουμε ότι θα έχει σημαντική επίπτωση στην απόφαση της ΕΚΤ να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων το 1ο τρίμηνο, αν και θα χρωματίσει τις εν εξελίξει συζητήσεις σχετικά με τον πιθανώς αυξανόμενο πιστωτικό κίνδυνο,” υποστηρίζει η GS.

“Οι αγορές κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ θα προχωρήσουν, σύμφωνα με την αρχική προσδοκία μας, με όλες τις χώρες της ΟΝΕ που έχουν σταθερή χρηματοδότηση (είτε μέσω πρόσβασης στις αγορές είτε από κάποιο σχέδιο χρηματοδότησης όπως προβλέπεται). Επί του παρόντος, η Ελλάδα δεν έχει ούτε το ένα ούτε το άλλο”, ολοκληρώνει η GS.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετρέλαιο: Πτώση μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ για ρωσικό diesel

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν τη Δευτέρα, καθώς οι ανακοινώσεις Τραμπ ενισχύουν

Goldman Sachs: Η γαλλική κρίση πιέζει το ευρώ – Πού βλέπει αναχώματα

Η GS προειδοποιεί: Οι πιέσεις στα γαλλικά ομόλογα απειλούν το ευρώ και

Goldman Sachs: Πειραιώς και Eurobank στην πρώτη γραμμή των κερδισμένων από τα επιτόκια

Η Goldman Sachs τοποθετεί τις ελληνικές τράπεζες ανάμεσα στους ωφελημένους από τα