Η κυβέρνηση απέσυρε κρίσιμες διατάξεις

2 λεπτά ανάγνωση
20 Ιουλίου 2015

Η κυβέρνηση, προ του κινδύνου να μην συγκεντρώσει 120 ψήφους από τους βουλευτές Σύριζα -ΑΝΕΛ στην ψηφοφορία της Τετάρτης, αναγκάστηκε να αποσύρει από τις προς ψήφιση ρυθμίσεις, τη φορολόγηση των αγροτών και τις περικοπές στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Όπως εκτιμήθηκε από το πρωθυπουργικό επιτελείο, ήταν μεγάλη η πιθανότητα να υπάρξουν ακόμη τέσσερις βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που θα καταψήφιζαν τις διατάξεις – πράγμα που θα οδηγούσε σε πτώση της κυβέρνησης. Έτσι κρίθηκε ως αναγκαίο το «ξαλάφρωμα» του νομοσχεδίου.

Πότε θα πάνε στη Βουλή οι επίμαχες διατάξεις; Πιθανότατα την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Αλλά και πάλι θα υπάρξει κίνδυνος να μην περάσουν καν τα μέτρα φορολόγησης των αγροτών, καθώς το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ήδη ότι δεν θα δώσει θετική ψήφο, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και δεκάδες βουλευτές της ΝΔ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Άρση ασυλίας εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής με τη

Όλοι φωνάζουν…

Ζούμε ίσως στην πιο θορυβώδη και ταυτόχρονα πιο αντιφατική περίοδο της μεταπολιτευτικής
Τασεις επενδυσεων στην Ελλαδα

Ο δρόμος προς την απόλυτη κανονικότητα και την υποχώρηση του ελληνικού χρέους στο 100% του ΑΕΠ

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εξήρε την ομάδα του Οργανισμού