ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το ν/σ για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης

2 λεπτά ανάγνωση
14 Δεκεμβρίου 2014

Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε το Σάββατο το βράδυ το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015, δύο ημέρες μετά το «πράσινο φως» που έδωσε και η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Μετά από μια απόπειρα συμβολικής παρεμπόδισης από το Tea Party, το κομμάτι των συντηρητικών γερουσιαστών, η Γερουσία ενέκρινε το νόμο περί χρηματοδότησης του οικονομικού έτους 2015 (Οκτώβριος 2014 – Σεπτέμβριος 2015), ύψους 1,1 τρισ. δολαρίων με 56 ψήφους υπέρ και 40 κατά.

Η έγκριση από τα δύο σώματα του Κογκρέσου ήταν αναγκαία για τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες ώστε να παραμείνουν σε λειτουργία την επόμενη εβδομάδα και να μην «κλείσουν», όπως τον Οκτώβριο του 2013.

Νωρίτερα και για να αποφευχθεί ένα πιθανό λουκέτο στις υπηρεσίες της αμερικανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης λόγω της μη χρηματοδότησης, είχε δοθεί ένα προληπτικό περιθώριο τεσσάρων ημερών για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νέα κανονικότητα του ακριβού χρήματος, οι προκλήσεις του χρέους και οι «τιμωροί» των ομολόγων

Σε υψηλά έως και 30 ετών σκαρφάλωσαν τα κόστη δανεισμού διεθνώς με

Το Brent φλερτάρει με τα $100 – Φόβοι για νέα έκρηξη στα $120

Νέα ένταση στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου, έξι μήνες μετά την έναρξη της

Η αμερικανική οικονομία κατεβάζει ταχύτητα – Στο 1,5% η ανάπτυξη

Η αμερικανική οικονομία έχασε σημαντική ταχύτητα κατά το δεύτερο τρίμηνο, καθώς το