ΗΠΑ: «Να ζητήσει στήριξη από το ΔΝΤ η Ουκρανία»

2 λεπτά ανάγνωση
24 Φεβρουαρίου 2014

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, πρότεινε η Ουκρανία να ξεκινήσει, το συντομότερο δυνατόν, συζητήσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με ένα πακέτο στήριξης, μόλις οριστεί η νέα μεταβατική κυβέρνηση.

Ο Λιου μίλησε με τον Αρσένι Γιάτσενγιουκ, μέλος της προσωρινής ηγεσίας της χώρας, καθώς επέστρεφε στην Ουάσινγκτον μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής των G20 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με την Ευρώπη και άλλους φορείς της διεθνούς κοινότητας, ήταν υπέρ της συμπλήρωσης ενός προγράμματος από το ΔΝΤ για τον μετριασμό των επιπτώσεων από τις μεταρρυθμίσεις μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, είπε ο αξιωματούχος.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Fed: Το μεγάλο δίλημμα για τα επιτόκια

Η Fed μπαίνει στο δεύτερο μισό του 2026 με ένα δύσκολο δίλημμα.

Πετρέλαιο: Νέα άνοδος μετά τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

Οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν την Πέμπτη, καθώς οι ΗΠΑ χτύπησαν ξανά
Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

ΤτΕ: Ανάπτυξη 2% το 2026 και 2,1% το 2027 

Η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν ανοίγει θετικότερο σενάριο για την