ΗΠΑ: «Να ζητήσει στήριξη από το ΔΝΤ η Ουκρανία»

2 λεπτά ανάγνωση
24 Φεβρουαρίου 2014

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, πρότεινε η Ουκρανία να ξεκινήσει, το συντομότερο δυνατόν, συζητήσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με ένα πακέτο στήριξης, μόλις οριστεί η νέα μεταβατική κυβέρνηση.

Ο Λιου μίλησε με τον Αρσένι Γιάτσενγιουκ, μέλος της προσωρινής ηγεσίας της χώρας, καθώς επέστρεφε στην Ουάσινγκτον μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής των G20 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με την Ευρώπη και άλλους φορείς της διεθνούς κοινότητας, ήταν υπέρ της συμπλήρωσης ενός προγράμματος από το ΔΝΤ για τον μετριασμό των επιπτώσεων από τις μεταρρυθμίσεις μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, είπε ο αξιωματούχος.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετρέλαιο: Διορθώνουν Brent και WTI μετά το άλμα 4% της Τετάρτης

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν, μετά το άλμα σχεδόν 4% που κατέγραψε

Κρ. Γκεοργκίεβα: «Φρένο» στο χρέος των πλούσιων χωρών

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα έστειλε αυστηρό μήνυμα στις ανεπτυγμένες οικονομίες.

Η νέα κανονικότητα του ακριβού χρήματος, οι προκλήσεις του χρέους και οι «τιμωροί» των ομολόγων

Σε υψηλά έως και 30 ετών σκαρφάλωσαν τα κόστη δανεισμού διεθνώς με